Update: Plair vereenvoudigt draadloos multimedia streamen naar een tv

2831
plair draadloos streamen naar tv

plair draadloos video streamenEerder al schreef ik over Apple’s AirPlay wat het draadloos streamen van video’s, foto’s, spelletjes en muziek naar je tv heel makkelijk maakt. Er is een interessante gadget op de markt gekomen die hetzelfde mogelijk maakt: Plair. Waar AirPlay voornamelijk ontwikkeld is voor Apple hardware, daar doet Plair niet moeilijk over ondersteuning voor Windows en Android. Nou vooruit, iOS en Mac OS X worden ook ondersteund. :)

Met Plair wordt het mogelijk om jouw video’s, foto’s en video-webdiensten via je eerder benoemde apparaten draadloos te streamen naar je tv. Omdat dit apparaatje handzaam is, kun je het ook makkelijk meenemen als je bijvoorbeeld op reis gaat, zodat je in je hotel ook draadloos je films kunt streamen naar de tv aldaar.

Hoe werkt Plair?

Onder het zwarte kapje vind je een HDMI-connector die je op een vrije ingang van je tv kunt aansluiten. Door middel van een micro-usb kabel wordt de Plair gevoed via het stroomnet.
plair hdmi tvJe meldt je via de Plair website aan voor een account, waardoor je een plugin kunt downloaden voor Google Chrome en de connectie in je draadloze (thuis)netwerk in kunt stellen. Het is dan de bedoeling dat je Plair verbindt met jouw draadloze (thuis)netwerk. Via de browser Chrome kun je vervolgens op je Windows-computer of Mac web-video diensten streamen naar je tv. Het is daarnaast mogelijk ook je eigen films te streamen via de browser. Je hebt dan de mogelijkheid om een wachtrij op te stellen. De webdiensten die de Plair ondersteunt, krijgen een soort wifi-icoontje te zien, zoals je op de foto hieronder kan zien. Klik je hier op, dan wordt de video (of muziek) draadloos verzonden naar de Plair.

plair inschakelen in browser

De Plair ondersteunt het zeer populaire MKV, MP4 en AVI, allen op Full-HD (1080p). Daarnaast worden MP3 en AAC ondersteund als muziekbestanden. Om foto’s te streamen wordt enkel JPG ondersteund.

Voor de mobiele devices heb je een app nodig, die je kunt downloaden in de Appstore of Google Play. Aangezien de Plair ook een mobiele hotspot functie heeft, is het de bedoeling dat je met je tablet/smartphone draadloos verbinding maakt met de mobiele hotspot van Plair. Als dat succesvol voltooid is, kun je je content via de app streamen naar je tv. Tevens kun je je mobiele gadget als afstandsbediening gebruiken via de app.

Door deze mobiele hotspot functionaliteit is mijn eerdere voorbeeld extra interessant. Als je inderdaad in een hotel verblijft, kun je direct draadloos verbinding maken met de Plair hotspot, zodat jouw content alsnog waar te nemens is op de tv of ander apparaat dat een HDMI-poort heeft.

plair installeren

De Plair kan zoals eerder benoemd web-video’s afspelen. De populairste video-diensten worden ondersteund, zoals Youtube en flink wat (Amerikaanse) zenders. En daar zit meteen een probleem… Het is momenteel wel erg gefixeerd op Amerika.

plair ondersteunde web diensten

Waar te koop?

Plair is te koop via de website van Plair voor $99, in 3 kleuren: Aqua (zie plaatje), Raven (zwart) en Passion (rood). Het probleem is alleen dat ze enkel verzenden binnen Amerika en door de hoge populariteit een wachtlijst hebben. Nu kun je wel aan de Plair komen als je deze gadget ècht wil hebben, bijvoorbeeld via Borderlinx of Fromus2eu. Maar hou er rekening mee dat je dan commissie betaalt voor de service die ze aanbieden, naast de verzendkosten.

plair in lichtnetDaarnaast zit er een micro-usb stroomadapter bij die bedoeld is voor het Amerikaanse lichtnet. Je zal dan zelf een USB-adapter nodig moeten hebben om de Plair in Nederland aan te kunnen sluiten.

Ik heb inmiddels Plair per mail verzocht om een mogelijke plandatum wanneer deze handige gadget in de EU verkrijgbaar zal zijn. Indien ik daar een reactie op gekregen heb, zal ik dit artikel updaten.

 


 

Update:

Het antwoord van Plair:

Hi Roeland,

PLAiR is current going through regulator compliance. We will update you as soon as this is complete.

Best Regards,

Team PLAiR

Met andere woorden, men lijkt bezig het mogelijk te maken, maar momenteel zijn ze in het proces om te voldoen aan de (Europese?) wet- en regelgeving. Ik ben benieuwd… :)

 

like of deel dit artikel gadgetgoeroe

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.