Bestanden overzetten van Android telefoon naar Mac

16669
bewaar bestanden van android toestel op mac

bewaar bestanden van android toestel op mac

Met een Android telefoon of tablet kan het een uitdaging zijn om bestanden van je smartphone of tablet op een Mac te plaatsen en vice versa. Als jij bestanden van je geheugenkaartje in je Android toestel of het toestelgeheugen op je Mac wil benaderen via USB, dan zul je merken dat de Mac niet automatisch je toestel herkent. Daar is een oplossing voor die ik je hier uitleg.

Heel veel Android hardware biedt de optie om er geheugenkaartjes in te plaatsen. Op zo’n geheugenkaartje sla je video’s, apps en allerlei andere zaken op. Indien je deze bestanden wil benaderen vanaf een Mac, bijvoorbeeld om op te slaan of om juist bestanden er op te plaatsen, dan is het gebruik van een USB-kabel erg handig, omdat je niet specifieke software hoeft te installeren. Toch is dat niet in alle gevallen zo.

In de recente Windows-versies zijn er namelijk standaard stuurprogramma’s aanwezig om de Android telefoon of tablet automatisch te herkennen. Je toestel wordt dan herkend met het eigen toestelgeheugen en het geheugenkaartje.

Op een Mac is dat dus niet het geval, maar dat lossen we als volgt op!


 

Inhoudsopgave


 

Stap 1: Android File Transfer downloaden
Stap 2: Android File Transfer installeren
Stap 3: Verbind je Android Telefoon met je Mac via USB
Stap 4: Schakel ‘Media-apparaat’ (MTP) in op je Android telefoon
Stap 5: Open Android File Transfer
Stap 6: Android File Transfer gebruiken

 

 


 

 

Android toestel geheugen via USB benaderbaar maken op Mac

 

Om toch succesvol je geheugenkaartje en toestelgeheugen te benaderen op een Mac, zul je een programma moeten downloaden. Dit programma heet Android File Transfer.

Dit programma zal de verbinding tussen je Android telefoon en de Mac mogelijk maken.

 


 

 


Stap 1: Android File Transfer downloaden

 

Download Android File Transfer eerst (opent nieuw scherm) en sla het op een locatie op die je makkelijk terug vindt, bijvoorbeeld het Bureaublad.

android telefoon via usb op mac opslaan

 


 

 

Stap 2: Android File Transfer installeren

 

Nu je het bestand hebt opgeslagen, wordt het tijd om het te openen. Lokaliseer androidfiletransfer.dmg en dubbelklik het.

 

android file transfer opgeslagen voor android telefoon

 

 

Wat je nu zult zien is dat er een aantal bestanden in Finder weergegeven wordt. Sleep de Android File Transfer.app naar het mapje ‘Applications‘ of ‘Programma’s‘.

 

sla android file transfer op mac

 

 


 

 

 

Stap 3: Verbind je Android telefoon met je Mac via USB 

Het is nu van zaak dat je de Android telefoon of tablet met USB verbindt met je Mac.

Belangrijk: zorg dat je toestel ontgrendeld is, dus geen toegangschermcode. Met andere woorden, je kunt gewoon je Android toestel gebruiken.

 

 


 

 

 

Stap 4: Schakel ‘Media-apparaat’ (MTP) in op je Android telefoon

 

Nu merk je dat je toestel een menu weergeeft, waarin je een aantal opties hebt, die overigens enigszins kunnen afwijken per type toestel/tablet.

Klik op ‘Media-apparaat’ (MTP) inschakelen, zoals je ziet in onderstaand plaatje.

 

android telefoon MTP usb

 

 


 

 

 

Stap 5: Open Android File Transfer

 

Nadat je stap 4 hebt uitgevoerd, zal na enige ogenblikken automatisch op je Mac het programma Android File Transfer openen.

Mocht dat niet gebeuren, dan herken je de app aan onderstaand plaatje, die je kunt openen in ‘Programma’s‘.

android file transfer openen

 


 

 

Stap 6: Android File Transfer gebruiken

Nu opent het programma Android File Transfer en is het de bedoeling dat je er mee aan de slag gaat : )

Een soort ‘Finder‘-achtig scherm opent en je kunt nu door alle mapjes bladeren van je Android toestel.

Wil je een bestand(en) kopiëren van of naar je Android toestel, sleep ze er dan gewoon uit of in. Succes!

 

android telefoon android transfer tool

 

 

 


 

 

like of deel dit artikel gadgetgoeroe

 


 

 

 

 

24 REACTIES

 1. Goede uitleg.
  Heb alleen een klein probleempje.
  Wanneer mijn toestel ( Samsung Gs2) is ingepluged, zegt het programmatje dat er geen verbinding kan worden gemaakt met het toestel.
  Weet u misschien een oorzaak en of een oplossing?

 2. hoi! ik heb een samsung galaxy s4 mini, wanneer ik hem aansluit op mijn macbook of een andere computer krijg ik niet eens dat usb menu te zien….? enige oplossingen daarvoor?

 3. Ik krijg het niet voor elkaar hoor. “Kan geen verbinding maken met het apparaat” blijft maar terugkomen. Heb alle stappen gevolgd…

 4. Ik kan geen bestanden verslepen naar documenten in finder vanuit Android File Transfer, omgekeerd gaat wel. Kan iemand me verder helpen?

 5. ik heb het kabeltje in de mac maar hij opent niet automatisch en hij zet het ook niet bij programma’s. Wel staat mijn telefoon op mtp… zijn er nog anderen oplossingen?

 6. Ik heb een Samsung Core. Krijg net als Wilma steeds de melding op mijn Mac ‘Kan geen verbinding maken met het apparaat’. Opnieuw starten helpt niet. Eerst Filettransfer starten en dan Samsung aansluitend of andersom helpt niet. En nu krijg ik op telefoon melding: Let op Geen software op uw pc gevonden die het apparaat herkent. Service Pack 3, Windows Media Player versie 10 of hoger voor Windows XP of Android File Transfer voor Mac OS moet zijn geinstalleerd. Nu heb ik als besturingssysteem OS X versie. 10.9.2. En wordt me gevraagd Samsung Kies te installeren maar dat conflicteert met Android File Transfer dus Kies maar weer gedeinstalleerd. Ik wil zoo graag Samsung met MacBook Pro syncen, vooral mijn contacten met alle gegevens uit MS Office Outlook voor de Mac. Want bij het overzetten zijn alleen mobiele telefoonnummers overgekomen en staat alles in Google contactpersonen. Maar ik wil mijn Outklook gegevens in mijn telefoon hebben en niet alles in Google contactpersonen handmatig over hoeven zetten. En foto’s overzetten vanuit het toestel naar mijn sd kaartje. Wie kan mij hierin adviseren?

  Dank

  Dianne

 7. Ik heb alle instructies opgevolgd maar krijg geen verbinding tussen mijn samsung galaxy s4 mini (android 4.2.2) en mijn mac. Melding: “kan geen verbinding maken met apparaat). Heb in de ontwikkelaarsmodus USB-foutopsporing aangezet (tip uit diverse instructiefilmpjes), ook dat helpt niet. Dank alvast voor je advies.

 8. Hi Roeland, mij lukt het helaas niet. Mijn Mac geeft namelijk aan: Can’t access device storage. Ik zou de USB kabel uit mijn mac moeten halen, vervolgens erin en mijn toestel van de screen lock halen. Maar daar staat hij helemaal niet in. Zou onwijs fijn zijn als je me kan helpen.

 9. Bij mij lukt het helaas ook niet :(
  Hij geeft melding: “kan geen verbinding maken het het apparaat
  probeer opnieuw verbinding te maken of start uw apparaat opnieuw.”
  Iemand enig idee waar het fout is gegaan?

 10. Help! Android transfer opent automatisch, maar geeft steeds aan. Could not connect. heb al gerestart en opnieuw aangesloten maar het helpt niet. Wat nu?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.