Download OS X Mavericks en installeer in 4 stappen met videohandleiding

4462
download os x mavericks

download os x mavericks

Download OS X Mavericks via dit artikel en ik leg je in 4 duidelijke stappen uit in een videohandleiding hoe je Mavericks kunt installeren op je Mac.

Onlangs kondigde Apple de opvolger van Mountain Lion aan. Deze nieuwe versie zal OS X Mavericks heten en is alweer aanbeland bij versienummer 10.9.

Wil jij gebruik maken van dit nieuwe besturingssysteem, zonder je druk te hoeven maken over je huidige OS X? Dat kan!

Je kunt makkelijk schakelen tussen je huidige OS X en Mavericks. En ook het verwijderen van Mavericks is simpel en gaat niet ten koste van je huidige OS X en bestanden.

In mijn videohandleiding toon ik de volgende stappen:

  1. Download OS X Mavericks
  2. Maak een partitie aan
  3. Installeer OS X Mavericks
  4. Update OS X Mavericks

Daarnaast leg ik het volgende uit:

  1. Hoe schakel je gemakkelijk tussen je huidige OS X en Mavericks
  2. Hoe verwijder je de partitie (met behoud van je huidige OS X)
  3. Hoe verwijder je OS X Mavericks (met behoud van je huidige OS X)
  4. Welke Macs worden ondersteund

Video bekijken? Lees gauw verder!

Inhoudsopgave

 

1- Wat is nieuw in OS X Mavericks?2- Download OS X Mavericks
3- Videohandleiding installatie OS X Mavericks4- Meest gestelde vragen

 

 

 


 

Wat is nieuw in OS X Mavericks?

 

In OS X Mavericks tref je als nieuwe toevoegingen o.a. iBooks en Kaarten aan, maar daarnaast is Finder ook flink onder handen genomen met ondersteuning van Tabs en Tags.

Er is eindelijk intelligente ondersteuning voor meerdere monitors, zodat elke monitor een eigen menubalk heeft en apps in volledig beeld kunnen weergeven. Safari is geupdate en is merkbaar sneller dan de huidige versie in Mountain Lion.

download os x mavericks 4

Mac Mail en de Agenda hebben deels een nieuw uiterlijk en nieuwe functionaliteit.

Ook iTunes heeft weer aandacht gekregen. Verder zijn er veel aanpassingen onder de motorkap gedaan. Voor meer info bezoek de website van Apple over dit onderwerp.

 


 


Download OS X Mavericks

 

Je kunt OS X Mavericks downloaden door op Google te zoeken naar OS X Mavericks 10.9 DP1.dmg.

Maar je kunt het ook vinden door naar deze link te gaan, 5 seconden te wachten en dan rechtsbovenin op ‘Skip Ad‘ te klikken.

Pak vervolgens het zip-bestand uit en je krijgt het DMG-bestand. Volg de stappen in de video om dit vervolgens te installeren.

download os x mavericks 2


Videohandleiding installatie OS X Mavericks

 

In deze videohandleiding neem ik je mee door de gehele installatie van OS X Mavericks, zonder dat dit ten koste gaat van je huidige OS X.

Je kunt makkelijk schakelen tussen Mavericks en de huidige OS X .

 

 

 

 


 

Disclaimer: Ondanks dat ik zorgvuldig deze videohandleiding in elkaar gezet heb en aantoon hoe makkelijk de installatie van OS X Mavericks is, kan ik niet verantwoordelijk gehouden worden voor mogelijke fouten die kunnen optreden in jouw specifieke geval. Het betreft hier een ontwikkelaars-versie, die na het updaten al heel vlot draait. Desondanks kunnen er nog bugs in zitten. Installeer Mavericks vooral om kennis te maken en koop bij livegang een licentie via de App Store.

 

 


 

Meest gestelde vragen

 

V: Kan ik OS X Mavericks installeren over mijn huidige OS X installatie?

A: Ja dat kan theoretisch. Maar deze video behandelt een veilige manier om je huidige installatie intact te houden. Het betreft hier immers nog niet een eindproduct gereed voor het grote publiek, waar alle fouten uit gehaald zijn. Nu is dat sowieso een utopie, maar het is toch net wat minder goed dan het eindproduct. Desondanks is het nu al heel goed bruikbaar en ik ben stiekem vaker op OS X Mavericks aan het werken dan Mountain Lion.

 

V: Kun je OS X Mavericks ook van een USB-stick installeren? 

A: Ja, dat kan. Je zult de stick moeten formatteren met Mac OS Uitgebreid (journaled). Vervolgens zet je het installatiebestand op je stick. Kies vervolgens een actieve harde schijf waar je het op wil installeren.

 

V: Ik krijg een foutmelding zodra ik het installatiebestand open, wat moet ik doen?

A: Dit komt omdat of de partitie niet als Mac OS Uitgebreid (journaled) geformatteerd is of omdat je het wil installeren op je huidige partitie waar je OS X op draait. Daarom zul je mijn video moeten volgen om een tweede partitie aan te maken. Ik heb dit op 3 verschillende Mac’s geprobeerd (Air, Macbook Pro en iMac) en het werkt probleemloos.

 

V: Hoe groot moet de partitie zijn?

A: Minimaal 8 GB is er nodig om Mavericks te installeren. Wil je wat plezier ervaren? Geef meer dan 20 GB ruimte aan de tweede partitie indien beschikbaar.

 

V: Als ik de partitie verwijder, dan is Mavericks ook weg. Verdwijnt deze dan ook in het ‘Opstartschijf’-venster?

A: Ja, dat gebeurt automatisch!

 

Veel plezier met OS X Mavericks. Ik beleef er in ieder geval al plezier aan met de betere monitor-ondersteuning. En daarnaast: Safari is echt snel geworden…

Vragen? Laat achter in de reacties!

like of deel dit artikel gadgetgoeroe


8 REACTIES

  1. kan ik er ook voor kiezen om me wel te registreren met mijn gebruikersnaam en apple-ID? Of installeert hij dan niet omdat ik geen developer ben?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.