iOS 7 beta 4 downloaden en installeren

3249
ios 7 beta 4 downloaden

ios 7 beta 4 downloadeniOS 7 beta 4 downloaden en installeren is nú mogelijk. Uiteraard heb ik een handleiding en de bestanden voor je beschikbaar gesteld, zodat je aan de slag kunt.

Het is een veilige manier om nu alvast kennis te maken met iOS 7, met de mogelijkheid om terug te gaan naar de laatste versie van iOS 6! Ik leg het allemaal uit in mijn video handleiding.

Voordat je gaat installeren is het wel belangrijk dat je alvast iOS 7 beta downloadt, zodat je na het zien van mijn handleiding zelf direct aan de slag kan.

Heb je beta 3 al op je iDevice staan, dan heb ik hier een instructie om veilig zonder UDID te upgraden naar beta 4. Je hebt dus géén developers account nodig!

Lees snel verder om veilig te installeren en vind enkele antwoorden op de meest gestelde vragen.

Update: graag naar iOS 7 beta 5 download artikel gaan.


Inhoudsopgave

 

iOS 7 InstallereniOS 7 upgraden van vorige beta
iOS 7 beta 4 downloadeniOS 7 downgraden naar iOS 6
iOS 7 installatie voor WindowsVraag & Antwoord

 

 

iOS 7 installeren

 

In deze video toon ik hoe je iOS 7 kunt installeren op je iPhone, iPad of iPod 5e generatie. Hieronder vind je de download links.

Bekijk mijn video op Youtube. Voor het ideale formaat adviseer ik full-screen te kijken op HD. Klik hier of bekijk ‘m hieronder.

Onder de video staat meer informatie die je op weg helpt!

Mocht iTunes 11.1 beta nodig zijn voor installatie van beta 4, dan kan je die enkel voor Mac vinden: hier

Als je er wat aan hebt gehad, apprecieer ik een beloning door hieronder het artikel te liken. Thanks en succes!

Disclaimer: hoewel ik met de grootste zorg heb geprobeerd uit te leggen hoe je iOS 7 beta succesvol kunt installeren, ben ik niet verantwoordelijk voor enig falen of defect aan je Apple hardware. Gezien alle reacties van bezoekers van deze site, kun je er vanuit gaan dat de handleiding werkt.

Hou er rekening mee dat de beta-versies eigenlijk bedoeld zijn voor ontwikkelaars die weten waar ze mee bezig zijn. Zou deze handleiding leiden tot problemen, dan had ik het niet geschreven, want uiteindelijk is mijn doelstelling je te helpen meer uit je gadgets te halen!

 

iOS 7 beta 4 downloaden

Download dit bestand naar een locatie op je computer, zodat je het bestand makkelijk terug kan vinden! Het bestand verschijnt niet automatisch in iTunes, je moet dus zelf verwijzen naar de locatie van dit bestand op je computer!

Voor Mac zul je het gedownloade dmg-bestand moeten openen en dan zie je het ipsw-bestand staan. In iTunes verwijs je dus naar dit ipsw-bestand.

Voor Windows gebruikers staat hieronder extra informatie!

Gebruik het liefst Google Chrome of Firefox om de bestanden te downloaden!

iPad 4

iPad 4e generatie WiFi (model A1458): hier

iPad 4e generatie WiFi + 3G (model A1459): hier

iPad 4e generatie CDMA (model A1460): hier

 

iPad 3 / de nieuwe iPad

De nieuwe iPad WiFi (iPad 3): hier

De nieuwe iPad GSM (iPad 3): hier

De nieuwe iPad CDMA (iPad 3): hier

 

iPad Mini

iPad Mini WiFi (model A1432): hier

iPad Mini WiFi + 3G (model A1454): hier

iPad Mini WiFi + CDMA (model A1455): hier

iPad 2

iPad 2 Wi-Fi (Rev. A): hier

iPad 2 Wi-Fi: hier

iPad 2 Wi-Fi + 3G (gsm): hier

iPad 2 Wi-Fi + 3G (cdma): hier

iPhone 5

iPhone 5: (model A1428): hier

iPhone 5: (model A1429): hier

iPhone 4s

iPhone 4S: hier

iPhone 4

iPhone 4 (gsm Rev A (8GB): hier

iPhone 4 (GSM): hier

iPhone 4 (CDMA): hier

iPod touch 5e generatie

iPod touch (5e generatie): hier

 

Windows installatie

De bestanden die je downloadt zijn ingepakt in een voor Apple (Mac) geschikt voormaat ‘DMG’. Dit is een soort ‘zip’-bestand.

Er zijn 2 manieren om dit bestand op Windows gebruiksklaar te maken:

  • Hernoem het ‘dmg’-bestand naar ‘ipsw’.
  • Gebruik 7zip om het bestand uit te pakken.

Indien je het dmg-bestand wil hernoemen, dan zul je de ‘extensie’, dus het deel ná de punt in de hele bestandsnaam moeten wijzigen naar ‘ipsw’ ipv van ‘dmg’.

Voorbeeld: IBETADOWNLOAD ios_7_beta_4__iphone_4_gsm__11a4435d.dmg => wijzig je naar IBETADOWNLOAD ios_7_beta_4__iphone_4_gsm__11a4435d.ipsw

Er mag dus niet IBETADOWNLOAD ios_7_beta_4__iphone_4_gsm__11a4435d.dmg.ipsw staan, want dan werkt het niet.

Een andere manier is via 7Zip:

Op Windows kun je het gedownloade dmg-bestand uitpakken met 7Zip. Je krijgt dan een IPSW-bestand en die heb je nodig om in iTunes te laden, zoals ik op de video laat zien. Lees onderstaande instructie.

Extra informatie voor Windows gebruikers met 7zip:

Indien je het hebt uitgepakt, dan kun je een aantal bestanden te zien krijgen, zie hieronder:

 

ios 7 beta download

Rechter-klik het bestand ‘2.hfs’ aan en druk vervolgens op ‘Uitpakken naar’ of ‘Extract to’. Je moet wel 7zip hebben geïnstalleerd om deze optie te zien.

Als je dat gedaan hebt, zie je een mapje en daar zit het IPSW-bestand in voor jouw iDevice.

Vervolgens verwijs je in iTunes naar dit bestand, door de ‘Shift’-toets ingedrukt te houden en dan te klikken op de ‘Update’-knop. Onthoud dus waar het mapje staat dat uit ‘2.hfs’ komt of verplaats deze naar een makkelijke locatie, zoals het Bureaublad. Succes!

 

iOS 7 beta upgraden

Heb je nu al iOS 7 beta 3, dan kan je via ‘de lucht’ upgraden. Dat is het zogenaamde over-the-air (OTA) upgraden. In mijn artikel hoe je van beta 1 naar beta 2 kon upgraden via OTA, laat ik zien hoe dit precies werkt. Dit principe werkt ook voor beta 3 naar beta 4, dus doe er je voordeel mee, want het scheelt je heel veel tijd :)

Tip: ik ondervond problemen met OTA als ik het via mobiel internet wilde downloaden, de server toonde dat er geen update was. Download het bestand daarom via WiFi. Voordeel is dat je bundel ook ontlast wordt :)

 

iOS 7 downgraden naar iOS 6

Voor een goede installatie van iOS 7 beta, zul je de stappen in de video echt precies zo moeten uitvoeren, omdat je anders te zien kan krijgen dat je geen developer bent. Dit probleem ontstaat als je niet op de ‘Update’-knop gedrukt hebt, maar op de ‘Herstel’-knop.

Je zult je telefoon moeten resetten, door iOS 6 er weer op te zetten. Ik heb daar een artikel met video-handleiding over geschreven, die je op weg helpt om opnieuw te beginnen. Het is dan weer mogelijk om opnieuw iOS 7 te installeren.

Een andere manier om wat vreemde zaken op te lossen is, door de Home-knop en de Power-knop gezamenlijk/tegelijk ingedrukt te houden tot je telefoon uit gaat. Daarna kun je de iPhone weer vertrouwd opnieuw op starten.

 

Vraag & Antwoord

V: Ik krijg de melding te zien dat ik geen developer ben. Kan ik iOS 7 installeren? En hoe kan ik nu terug naar iOS 6?

A: Omdat je niet op de ‘Update’-knop gedrukt hebt, krijg je deze melding te zien. Je hebt op de ‘Herstel’-knop gedrukt. Lees mijn artikel met vide0-handleiding hoe je terug kan gaan naar iOS 6. Daarna kun je opnieuw proberen iOS 7 te installeren via dit artikel. Je hoeft dus géén developer te zijn, zo lang je de instructies volgt in dit artikel :)

 

V: Er gebeuren rare dingen met mijn iPhone. Kan ik terug naar iOS 6?

A: Natuurlijk, geen probleem. In mijn artikel met vide0-handleiding laat ik zien hoe je terug kan naar iOS 6.

 

V: Mijn scherm staat op zwart, wat kan ik proberen?

A: Probeer de Home-knop en Power-knop tegelijk ingedrukt te houden voor ongeveer 6 a 7 seconden, waarna je iPhone opnieuw zal opstarten.

 

V: Ik krijg rare bestanden te zien na het downloaden, waar ligt dit aan?

A: Er zijn reacties binnengekomen van gebruikers die melden dat Internet Explorer en Safari problemen kunnen geven via de download-service van Mega. Ik adviseer daarom om Google Chrome of Firefox te gebruiken.

 

V: Als de officiele versie van iOS 7 uit komt, kan ik dan upgraden?

A: Hoogstwaarschijnlijk wel. Je zal dan eerst moeten downgraden naar iOS 6, wat ik in mijn artikel met vide0-handleiding laat zien, en dan kan je probleemloos upgraden naar iOS 7 official. Dit is de procedure zoals die altijd geweest is voor de vorige beta versies.

 

V: Kan ik mijn back-up terug zetten als ik van iOS 7 terug ga naar iOS 6?

A: Omdat je met iOS 7 een back-up maakt met een versie die nieuwer is dan iOS 6, zal iTunes een melding geven je back-up te nieuw is voor iOS 6. Mijn advies is om gewoon een back-up te maken van iOS 6, die ergens bewaart en vervolgens die later eventueel kan gebruiken bij een downgrade naar iOS 6.  Dit zal dan niet de meest recente back-up zijn, maar het is beter dan geen back-up :)

 

V: Wat zijn de nieuwe features in iOS 7 beta 4?

A: Op iPhoneclub.nl kun je in dit artikel meer vinden over de ontdekte features.

 

like of deel dit artikel gadgetgoeroe