iOS 7 beta 4 downloaden en installeren

4144
ios 7 beta 4 downloaden

ios 7 beta 4 downloadeniOS 7 beta 4 downloaden en installeren is nú mogelijk. Uiteraard heb ik een handleiding en de bestanden voor je beschikbaar gesteld, zodat je aan de slag kunt.

Het is een veilige manier om nu alvast kennis te maken met iOS 7, met de mogelijkheid om terug te gaan naar de laatste versie van iOS 6! Ik leg het allemaal uit in mijn video handleiding.

Voordat je gaat installeren is het wel belangrijk dat je alvast iOS 7 beta downloadt, zodat je na het zien van mijn handleiding zelf direct aan de slag kan.

Heb je beta 3 al op je iDevice staan, dan heb ik hier een instructie om veilig zonder UDID te upgraden naar beta 4. Je hebt dus géén developers account nodig!

Lees snel verder om veilig te installeren en vind enkele antwoorden op de meest gestelde vragen.

Update: graag naar iOS 7 beta 5 download artikel gaan.


Inhoudsopgave

 

iOS 7 InstallereniOS 7 upgraden van vorige beta
iOS 7 beta 4 downloadeniOS 7 downgraden naar iOS 6
iOS 7 installatie voor WindowsVraag & Antwoord

 

 

iOS 7 installeren

 

In deze video toon ik hoe je iOS 7 kunt installeren op je iPhone, iPad of iPod 5e generatie. Hieronder vind je de download links.

Bekijk mijn video op Youtube. Voor het ideale formaat adviseer ik full-screen te kijken op HD. Klik hier of bekijk ‘m hieronder.

Onder de video staat meer informatie die je op weg helpt!

Mocht iTunes 11.1 beta nodig zijn voor installatie van beta 4, dan kan je die enkel voor Mac vinden: hier

Als je er wat aan hebt gehad, apprecieer ik een beloning door hieronder het artikel te liken. Thanks en succes!

Disclaimer: hoewel ik met de grootste zorg heb geprobeerd uit te leggen hoe je iOS 7 beta succesvol kunt installeren, ben ik niet verantwoordelijk voor enig falen of defect aan je Apple hardware. Gezien alle reacties van bezoekers van deze site, kun je er vanuit gaan dat de handleiding werkt.

Hou er rekening mee dat de beta-versies eigenlijk bedoeld zijn voor ontwikkelaars die weten waar ze mee bezig zijn. Zou deze handleiding leiden tot problemen, dan had ik het niet geschreven, want uiteindelijk is mijn doelstelling je te helpen meer uit je gadgets te halen!

 

iOS 7 beta 4 downloaden

Download dit bestand naar een locatie op je computer, zodat je het bestand makkelijk terug kan vinden! Het bestand verschijnt niet automatisch in iTunes, je moet dus zelf verwijzen naar de locatie van dit bestand op je computer!

Voor Mac zul je het gedownloade dmg-bestand moeten openen en dan zie je het ipsw-bestand staan. In iTunes verwijs je dus naar dit ipsw-bestand.

Voor Windows gebruikers staat hieronder extra informatie!

Gebruik het liefst Google Chrome of Firefox om de bestanden te downloaden!

iPad 4

iPad 4e generatie WiFi (model A1458): hier

iPad 4e generatie WiFi + 3G (model A1459): hier

iPad 4e generatie CDMA (model A1460): hier

 

iPad 3 / de nieuwe iPad

De nieuwe iPad WiFi (iPad 3): hier

De nieuwe iPad GSM (iPad 3): hier

De nieuwe iPad CDMA (iPad 3): hier

 

iPad Mini

iPad Mini WiFi (model A1432): hier

iPad Mini WiFi + 3G (model A1454): hier

iPad Mini WiFi + CDMA (model A1455): hier

iPad 2

iPad 2 Wi-Fi (Rev. A): hier

iPad 2 Wi-Fi: hier

iPad 2 Wi-Fi + 3G (gsm): hier

iPad 2 Wi-Fi + 3G (cdma): hier

iPhone 5

iPhone 5: (model A1428): hier

iPhone 5: (model A1429): hier

iPhone 4s

iPhone 4S: hier

iPhone 4

iPhone 4 (gsm Rev A (8GB): hier

iPhone 4 (GSM): hier

iPhone 4 (CDMA): hier

iPod touch 5e generatie

iPod touch (5e generatie): hier

 

Windows installatie

De bestanden die je downloadt zijn ingepakt in een voor Apple (Mac) geschikt voormaat ‘DMG’. Dit is een soort ‘zip’-bestand.

Er zijn 2 manieren om dit bestand op Windows gebruiksklaar te maken:

 • Hernoem het ‘dmg’-bestand naar ‘ipsw’.
 • Gebruik 7zip om het bestand uit te pakken.

Indien je het dmg-bestand wil hernoemen, dan zul je de ‘extensie’, dus het deel ná de punt in de hele bestandsnaam moeten wijzigen naar ‘ipsw’ ipv van ‘dmg’.

Voorbeeld: IBETADOWNLOAD ios_7_beta_4__iphone_4_gsm__11a4435d.dmg => wijzig je naar IBETADOWNLOAD ios_7_beta_4__iphone_4_gsm__11a4435d.ipsw

Er mag dus niet IBETADOWNLOAD ios_7_beta_4__iphone_4_gsm__11a4435d.dmg.ipsw staan, want dan werkt het niet.

Een andere manier is via 7Zip:

Op Windows kun je het gedownloade dmg-bestand uitpakken met 7Zip. Je krijgt dan een IPSW-bestand en die heb je nodig om in iTunes te laden, zoals ik op de video laat zien. Lees onderstaande instructie.

Extra informatie voor Windows gebruikers met 7zip:

Indien je het hebt uitgepakt, dan kun je een aantal bestanden te zien krijgen, zie hieronder:

 

ios 7 beta download

Rechter-klik het bestand ‘2.hfs’ aan en druk vervolgens op ‘Uitpakken naar’ of ‘Extract to’. Je moet wel 7zip hebben geïnstalleerd om deze optie te zien.

Als je dat gedaan hebt, zie je een mapje en daar zit het IPSW-bestand in voor jouw iDevice.

Vervolgens verwijs je in iTunes naar dit bestand, door de ‘Shift’-toets ingedrukt te houden en dan te klikken op de ‘Update’-knop. Onthoud dus waar het mapje staat dat uit ‘2.hfs’ komt of verplaats deze naar een makkelijke locatie, zoals het Bureaublad. Succes!

 

iOS 7 beta upgraden

Heb je nu al iOS 7 beta 3, dan kan je via ‘de lucht’ upgraden. Dat is het zogenaamde over-the-air (OTA) upgraden. In mijn artikel hoe je van beta 1 naar beta 2 kon upgraden via OTA, laat ik zien hoe dit precies werkt. Dit principe werkt ook voor beta 3 naar beta 4, dus doe er je voordeel mee, want het scheelt je heel veel tijd :)

Tip: ik ondervond problemen met OTA als ik het via mobiel internet wilde downloaden, de server toonde dat er geen update was. Download het bestand daarom via WiFi. Voordeel is dat je bundel ook ontlast wordt :)

 

iOS 7 downgraden naar iOS 6

Voor een goede installatie van iOS 7 beta, zul je de stappen in de video echt precies zo moeten uitvoeren, omdat je anders te zien kan krijgen dat je geen developer bent. Dit probleem ontstaat als je niet op de ‘Update’-knop gedrukt hebt, maar op de ‘Herstel’-knop.

Je zult je telefoon moeten resetten, door iOS 6 er weer op te zetten. Ik heb daar een artikel met video-handleiding over geschreven, die je op weg helpt om opnieuw te beginnen. Het is dan weer mogelijk om opnieuw iOS 7 te installeren.

Een andere manier om wat vreemde zaken op te lossen is, door de Home-knop en de Power-knop gezamenlijk/tegelijk ingedrukt te houden tot je telefoon uit gaat. Daarna kun je de iPhone weer vertrouwd opnieuw op starten.

 

Vraag & Antwoord

V: Ik krijg de melding te zien dat ik geen developer ben. Kan ik iOS 7 installeren? En hoe kan ik nu terug naar iOS 6?

A: Omdat je niet op de ‘Update’-knop gedrukt hebt, krijg je deze melding te zien. Je hebt op de ‘Herstel’-knop gedrukt. Lees mijn artikel met vide0-handleiding hoe je terug kan gaan naar iOS 6. Daarna kun je opnieuw proberen iOS 7 te installeren via dit artikel. Je hoeft dus géén developer te zijn, zo lang je de instructies volgt in dit artikel :)

 

V: Er gebeuren rare dingen met mijn iPhone. Kan ik terug naar iOS 6?

A: Natuurlijk, geen probleem. In mijn artikel met vide0-handleiding laat ik zien hoe je terug kan naar iOS 6.

 

V: Mijn scherm staat op zwart, wat kan ik proberen?

A: Probeer de Home-knop en Power-knop tegelijk ingedrukt te houden voor ongeveer 6 a 7 seconden, waarna je iPhone opnieuw zal opstarten.

 

V: Ik krijg rare bestanden te zien na het downloaden, waar ligt dit aan?

A: Er zijn reacties binnengekomen van gebruikers die melden dat Internet Explorer en Safari problemen kunnen geven via de download-service van Mega. Ik adviseer daarom om Google Chrome of Firefox te gebruiken.

 

V: Als de officiele versie van iOS 7 uit komt, kan ik dan upgraden?

A: Hoogstwaarschijnlijk wel. Je zal dan eerst moeten downgraden naar iOS 6, wat ik in mijn artikel met vide0-handleiding laat zien, en dan kan je probleemloos upgraden naar iOS 7 official. Dit is de procedure zoals die altijd geweest is voor de vorige beta versies.

 

V: Kan ik mijn back-up terug zetten als ik van iOS 7 terug ga naar iOS 6?

A: Omdat je met iOS 7 een back-up maakt met een versie die nieuwer is dan iOS 6, zal iTunes een melding geven je back-up te nieuw is voor iOS 6. Mijn advies is om gewoon een back-up te maken van iOS 6, die ergens bewaart en vervolgens die later eventueel kan gebruiken bij een downgrade naar iOS 6.  Dit zal dan niet de meest recente back-up zijn, maar het is beter dan geen back-up :)

 

V: Wat zijn de nieuwe features in iOS 7 beta 4?

A: Op iPhoneclub.nl kun je in dit artikel meer vinden over de ontdekte features.

 

like of deel dit artikel gadgetgoeroe

 


135 REACTIES

 1. Ik las ergens anders op een forum dat je ook iTunes 11.1 beta moet hebben, anders krijg je een foutmelding, klopt dat?

   • Betekent dit dat je met een Windows 8-laptop niet kunt upgraden van iOS 6.1.4 naar iOS7 bèta 4?

    Had nog een klein vraagje: als de Golden Master uitkomt en je hebt dan deze versie maar je wilt daarna de Final installeren. Dan moet je dus eerst downgraden naar 6.14. Is het wel mogelijk om de back-up van de Golden Master te gebruiken bij de Final? Aangezien deze versies nagenoeg identiek zouden moeten zijn…

 2. Hier via OTA (WiFi) van beta 3 naar beta 4 ge-update zonder problemen.
  Merk dat alles een stuk sneller werkt.

 3. Had in beta 3 problemen met pushbericht meldingen. Van facebook en instagram krijg ik wel meldingen, alleen word er geen geluid of trilfunctie afgespeeld, heb hem net geupdate naar beta 4 maar ook daar blijft doet die het niet.. Iemand enig idee waar het aan kan liggen en hoe ik dit kan oplossen?

 4. Ik krijg nu als ik me Iphone aan me (windows) pc aansluit dat hij de aangesloten iphone niet kan identificeren. Kan ik hier wat aan doen of moet ik hem proberen via de internet download? Heb het nu gedaan via de wifi.

 5. Kan ik mijn tel upgraden zonder problemen als de officiele versie uitkomt van ios 7, zodra ik hem eerst op deze manier op mijn tel zet?

 6. ik heb een iphone 4 gsm en heb die dus gedownload maar als ik dat op itunes wil doen dan zegt die dat de iphone niet kan worden bijgewerkt omdat de firmwarebestand niet compatibel is, kan ik dit oplossen?

   • nee dat was ik vergeten maar het lukt me niet om het bestand uit te pakken met 7zip ik krijg wel een ipsw bestand maar ik kan niet naar die 2 hfs enzo die je moet krijgen of weet niet waar ik die kan vinden

 7. Ik had ios 7 op mijn iPhone geïnstalleerd maar dan krijg ik in beeld dat ik een ios developer account nodig heb hoe kan ik ios installeren zonder account?

  • Als je 7zip geinstalleerd hebt, kun je het gedownloade dmg-bestand rechterklikken en dan op ‘uitpakken’ drukken. Dan krijg je de bestanden te zien, waar ik het in het artikel over heb.

   Je kan het ook makkelijker maken door de naam te wijzigen van het gedownloade dmg-bestand, ‘dmg’ te verwijderen (na de punt) en dan daarvoor in de plaats ‘ipsw’ te zetten. Dan druk je op ‘enter’.

 8. wat geberued er met mijn iphone als de nieuw beta versie uitkomt? zal die dan op lock springen en dat ik hem niet meer kan gebruiken?

 9. ik heb de naam al keer verander en toen zei hij nog steeds hetzelfde heb ook nagekeken of hij klopte en had een iphone gsm

 10. Iphone 5 blijft hangen op het laadscherm (met apple logo) nadat itunes de melding geeft dat de iphone opnieuw opgestart wordt, wat te doen??

 11. Hier het zelfde..
  iPad 3e Gen. WiFi
  iPhone 4S

  WIndows 8 x64, met de laatste versie van iTunes..
  Krijg de melding (na het hernoemen van de bestanden) dat het niet compatible is.

 12. bij mijn iphone 5 zei itunes dat er een onbekende fout was opgetreden en dat mijn iphone in de herstelmodus zat. wat ging er fout?

 13. ik heb een iphone 4 (GSM) en windows 7 laptop,
  heb het bestand in 7zip uitgepakt.
  maar als ik dan in itunes het mapje aanklik staat er dat het fimwarebestand niet compatibel is.

 14. mijn statusbalk liep vast.. ca een uur gewacht, maar bleef dezelfde status, vervolgens gereset.. hij is nu via itunes e.e.a. aan het herstellen. enig idee wat dit kan zijn? kan ik het opnieuw proberen?
  ik heb een iphone 5 en heb de upgrade uitgevoerd met model A1429, ofwel het ispw bestand. dank en groet

 15. Hi,

  Het gaat hier even om de iPad 2 ik heb net de ( iPad2,1_6.1.3_10B329_Restore..ipsw) binnen voor het geval…

  En ben aan het downloaden van (iOSDay.com_ios_7_beta_4__ipad_2_wifi__11a4435d.dmg) hoe zal ik hem hernoemen in ipsw??

 16. Ok done. hernoemen werkte niet melding ‘niet compatibel’ dus optie 2 7zip en dat werkte super hij is al opgestart nette uitleg en video dank je wel hier voor..

 17. hoi ik heb een iphone 4 model a1332 en ik heb de gsm verzie gedownload en ik heb de naam verranderd en er kwam en lego blokje maar toen ik wou update zegt hij dat de fimwarebestand niet compatibel is. en ik heb een windows 7 laptop

 18. Mijn iphone 4s is opnieuw opgestart en doet er nu heeeeeel lang over om te laden, die laadbalk blijft maar leeg met een minuscuul wil streepje. Al 2x opnieuw opgestart. Wat nu?

 19. Goedemorgen, ik heb een iPhone 4s en ik heb het bestandje gedownload voor de juiste iOS 7 installatie. Maar wat ik ook probeer iTunes blijft aangeven dat de firmware niet geschikt is voor mijn iPhone. Ik heb het dmg bestand veranderd en dat werkte niet. Toen heb ik het met zip7 geprobeerd en dan blijft het zelfde probleem zich voordoen. Ik heb de nieuwste ios6.1.3 en de nieuwste iTunes….wat kan ik nu nog proberen? Alvast bedankt Clina

 20. Ik heb mijn iPhone en iPad van iOS7 voorzien en het werkt perfect. Duidelijke instructie zodat zelfs ik het snapte ;-) Ik heb ook een downgrade op een iPhone uitgevoerd omdat mijn vrouw het nieuwe iOS niks vond. Ging helemaal prima, alleen nadat ik de backup vervolgens had teruggezet werden niet alle apps die er voorheen op stonden (en ook bij iOS7) opnieuw geinstalleerd. Vreemd, maar niet onoverkomelijk.

  Tot slot nog een vraagje, heb je ook een handleiding en download voor Mavericks op mijn MacBook Air?

  grtz.,
  Hans.

 21. De download voor de ipad2 rev a blijft steeds hangen op 88% en loopt dan niet meer door. Kun je eens naar de link kijken?

 22. Hoi,

  Ik heb het bestand voor de iphone 4s gedownload maar hji geeft aan dat het filmwarebestand niet compitabel is (ik heb .dmg al veranderd naar .ipsw) en ik heb het bestand al opnieuw gedownload maar hij geeft nog steeds dezelfde melding.

  PS. ik gebruik windows 8

 23. IOS7 beta 4 ging tot 2 keer niet goed op een iphone 4S

  het laadbalkje bleef maar hangen.

  uiteindelijk beta 3 geïnstalleerd deze ging helemaal goed.

  daarna geüpgraded naar beta 4.

  misschien heeft iemand anders nog iets aan deze tip.

  1 nadeel, bij mij herkent iTunes de telefoon nu niet meer. Hij vraagt telkens om hem opnieuw aan te sluiten.

  bedankt voor je duidelijke handleiding!
  heb het ook op facebook gepost, hopelijk vinden zo nog meer mensen je site.
  vr groet,
  martin

  • Werkt jammer genoeg ook niet bij mij :( hij blijft nog steeds aan geven dat et filmwarebestand niet compitabel ia

   • Ik wil je graag helpen, maar heb je meer info voor me?
    Windows 8 gebruik je, hebt een 4s. Ik heb de link nl. al een keer aangepast en bij iemand anders is het toen wel gelukt.

    Weet je zeker dat je het volledige bestand gedownload hebt? Zou je het anders eens in een andere browser kunnen downloaden, zoals de laatste versie van Firefox?

    Tot slot is het belangrijk om de laatste versie van iTunes op je pc te hebben. Ik hoor graag of het jou verder hielp.

    • Ik heb de laatste versie van itunes en firefox maar het werkt nog steeds niet. Ik heb verder een samsung laptop en ios 6.1.3 geinstaleerd op mn iphone en ik heb alle stappen precies gevolgd maar het werkt niet. Ik heb ook van andere sites ios 7 beta 4 gedownload en die deden het ook niet en ik heb eerdere versies gedownload van ios 7 en die deden et ook niet

     • Ik heb net van een andere site iOS 7 beta 3 gedownload en die doet et nu loop ik alleen nog tegen een 3194 foutmelding aan in iTunes

  • Graag gedaan en dank voor het verder posten op je FB! :)

   Toch blijf ik het vreemd vinden waarom het bij sommigen niet lukt :(
   Het lijkt tot nu toe alleen bij Windows 7/8 voor te komen en sommige bestanden. Wat is jouw setup qua computer e.d.?

 24. ik heb een iphone 5, als ik deze software download loopt hij vast bij het laadscherm met het apple logo erboven, ik heb de iphone terug gezet op ios6. nog een keer proberen hopen dat hij niet vast loopt?

 25. Hoi,
  Ik heb zojuist iOS 7 geïnstalleerd op m’n iPhone 4. Alles werkt prima! Thanks voor de goede handleiding! :)

 26. Werkt perfect Roeland! Bedankt voor de goede tutorial!
  Kan ik straks op dezelfde manier naar beta5? of zelfs via OTA?

 27. In aanvulling op het vorige: ios7 werkt prima, alleen kan ik geen apps meer installeren en/of updaten. Lijkt me logisch, kan ik me bij Apple nog aanmelden om wel te mogen updaten… Hoe dan ook, eind september is ios7 er gewoon en dan kan het gewoon wel. Nogmaals: goed werk Roeland!

 28. Voor iphone 4s gebruikers die dezelfde fout krijgen namelijk: Firmaware niet compatible. Eerst Beta 3 instaleren en daarna update naar beta 4

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.