iOS 7 is uit en ik heb een beta of GM, wat nu?

2317
ios 7 gm upgraden

Duizenden mensen hebben via Gadgetgoeroe.nl beta’s van iOS 7 geinstalleerd en kortgeleden de Gold Master.

De grote vraag is nu, wat moet ik doen, aangezien zojuist de officiele iOS 7 is gelanceerd? Lees verder voor de uitleg.

ios 7 gm upgraden
iOS 7 beta geinstalleerd, wat nu?


 

 1. Download de allerlaatste versie van iTunes. Dit doe je door te gaan naar de website van Apple iTunes.

 2. Maak een backup in iTunes en/of iCloud – hier staat hoe op de Apple website

Je kunt vervolgens klikken op ‘Herstel iPhone

iphone herstellen

 

iTunes downloadt iOS 7 vervolgens en installeert het als nieuwe telefoon.

Na de installatie van iOS 7 kun je vervolgens je backup in iTunes terugplaatsen (link naar Apple’s website hoe dat werkt).

 

Of je kunt het op een andere manier installeren

 

Voer stap 1 en 2 uit die hierboven beschreven staan.

Download het nieuwste iOS 7 bestand hieronder naar een locatie die je makkelijk terug vindt, bijvoorbeeld het Bureaublad.

Installeer het vervolgens door in iTunes op  ‘Shift+Zoek naar update‘ (Windows) of ‘Option-knop + Zoek naar update‘ (Mac OS X) te klikken.

Je krijgt dan een venster om het gedownloade bestand te laden wat je zojuist gedownload hebt.

Na de update kun je eventueel je backup terug plaatsen via iCloud of iTunes, zoals beschreven staat op de website van Apple.

iTunes-Backup-e1325425417761


 

iOS 7 Gold Master geinstalleerd, wat nu?


 

De Gold Master die je onlangs op je iPhone/iPad/iPod hebt geinstalleerd is identiek aan de iOS 7 die vandaag 18 september is uitgekomen. Je hoeft dus niets te doen.

Alles zal functioneren zoals het bestand dat vandaag uitgekomen is. Ook toekomstige updates werken weer via ‘over the air’.

Wil je desondanks toch naar het vandaag uitgekomen bestand ‘upgraden’, dan kan dat door eerst stap 1 en 2 van hierboven uit te voeren.

Download het nieuwste iOS 7 bestand hieronder naar een locatie die je makkelijk terug vindt, bijvoorbeeld het Bureaublad.

Installeer het vervolgens door in iTunes op  ‘Shift+Zoek naar update‘ (Windows) of ‘Option-knop + Zoek naar update‘ (Mac OS X) te klikken.

Je krijgt dan een venster om het gedownloade bestand te laden wat je zojuist gedownload hebt.

Na de update kun je eventueel je backup terug plaatsen via iCloud of iTunes, zoals beschreven staat op de website van Apple.

Je kunt ook naar iTunes gaan en daar het vandaag uitgekomen iOS 7 bestand voor jouw iDevice installeren.


 

Download het vandaag uitgekomen iOS 7 bestand

 

iPhone 4 Gsm

iPhone 4 8 GB

iPhone 4S

iPhone 5

iPad 2 WiFi

iPad 2 3G GSM

iPad 2 nieuw

iPad 3 WiFi

iPad 3 GSM

iPad 3 CDMA

iPad 4 WiFi

iPad 4 GSM

iPad 4 CDMA+GSM

iPad mini WiFi

iPad mini 3G

iPad mini CDMA

iPod 5e generatie


like of deel dit artikel gadgetgoeroe


DELEN
Al sinds z'n 5e geinteresseerd in alles wat met computertechnologie te maken heeft. Heeft 100-en computers gerepareerd en geassembleerd. Houdt er ook van om gadgets te tweaken en op de hoogte te blijven van alles wat speelt in de wereld van internet, technologie en gadgets.In het dagelijks leven is Roeland werkzaam als Product Manager. Naast zijn baan houdt hij zich ook bezig met DJ-en en sporten. Op Google+
 • Sharona

  Ik heb de oude iOS 7 erop gezet van t vorige bericht, en toen kon ik t niet activeren,, itunes kon maar geen verbinding maken. wat nu? helemaal resetten.. want ik kan nikss..

  • Blijven proberen. De activatieservers van Apple maken nu overuren… Iedereen wil zijn iDevice activeren.

   • Sharona

    Thankss is gelukt.!!!
    maar de versie uit de vorige post was niet van vandaag he..
    Ik zou dus de download uit deze post moeten downloaden en installeren voor de final version

    • Jawel, dat was dus wel hetzelfde :)
     Maakt niet uit of je de GM of deze versie hebt, ze zijn identiek.

 • Wouter

  Dank!

 • Sharona

  Ik heb de iOS 7 uit t vorige bestand gebruikt, maar kan mn iPhone maar niet activeren via iTunes.. wat nu?? sta bijna op t punt om em weer te downgraden en opnieuw t installeen wat meer dan 10 uur gaat kosten :(

 • Enskude

  Ik ga mijn iphone nu updaten van 7.0 beta 6 naar official 7.0. Mijn vraag hierbij is:
  Is het zo dat alles dan goed werkt aangezien ik eerder heb gelezen dat ios 7 (official beta dus met dev account) bij witte toestellen een wit opstartscherm had en bij zwarte toestellen een zwart opstartscherm, ik heb een witte iphone maar altijd bij elke beta gewoon een zwart opstartscherm gehad.. en wil niet dat ik dus door een backup terug te zetten foute info van een gecrackte versie mee geef

  • Een ding: je hebt 100% geen gecrackte versie. Het updaten moet gewoon prima verlopen. Maar, idd als de drukte op de servers wat gaat afnemen… Ik krijg mijn iPad helaas ook nog niet geupdate :)

   • Enskude

    Ja ik heb alles nu gedaan, is aan nu bezig met het terugzetten van me backup, idee is om even de download van de update te annuleren en dan op nieuw downloaden, bij mij en nog wat kennisen werkte dat en ging het van 10uur naar 5/6 min om te downloaden!!

    een ding heb ik wel, zo als op iphoneclub vermeld werd over de kleur van je installatie scherm die zig aanpast aan de kleur van je telefoon werkt bij mij nog niet, is het do dat er uit gehaald is zo als met de panorama background ook gebeurt is? of is het zo als met wel meer dingen alleen bij iphone 5,? ik heb zelf een 4s!

 • Nicki

  Ik kan mijn iphone niet activeren! ;o Ik hoop dat dit komt doordat de servers overvol zitten?

  • Enskude

   jupsss

 • MrnixZ

  Is het ontgrendel geluid nu bij de official iOS7 wel weer terug? Dit was namelijk niet bij de GM aanwezig. Als die identiek is als de GM dan lijkt me dat het geluid er nu dus nog niet is. Wie weet meer?

 • Niels

  Als ik nu de officiële versie download, maakt het dan nog uit op welke van de twee manieren ik dit doe? Welke methode raad je aan? Als ik bijvoorbeeld iOS7 download via de linkjes hierboven, krijg ik bij een volgende update dan gewoon weer een melding in iTunes of op m’n telefoon?

  • Yep, kan je gewoon bij en je krijgt gewoon weer update-meldingen binnen.

   Ik adviseer manier 2.

 • Tre13

  Ik heb nog de gm versie.
  Kreeg wel een updatetje.
  Nu kan ik wel icoontjes verplaatsen, maar niet verwijderen.
  Dus ga toch over naar originele

 • Talitha

  Ik had de beta 5 versie van iOS 7, maar toen ik mijn iPhone 5 aansloot aan de computer kreeg ik op iTunes te zien dat er een update beschikbaar was voor iOS 7.0. Die heb ik toen geïnstalleerd en heb verder niks gedaan. Ook stond er eerst dat ik versie 7.0 (11A4449a) had en na het updaten heb ik nu versie 7.0 (11A465). Denk dat er dus niks aan de hand is? Niet dat ik over een paar maanden m’n telefoon niet meer kan gebruiken..

 • Paul-Robbert

  Beste Roeland,
  Ik was iets te snel en heb de iPad met Beta versie eerst hersteld. Nu geeft de iPad aan: “Fout bij activeren, dit apparaat staat niet geregistreerd voor deelname aan het iPad developer programma.”
  Weet jij hoe ik dit omzeil en alsnog iOS7 erop krijg?
  Ben benieuwd!
  Groet,
  Paul-Robbert

 • Paul-Robbert

  Beste Roeland,
  Het is al gelukt! Misschien interessant voor anderen:

  Om je iOS-apparaat in DFU-modus te zetten, dien je deze met de kabel aan te sluiten op een computer met iTunes, en iTunes te starten. Zorg ervoor dat het toestel is uitgeschakeld (hetgeen weinig problemen zal opleveren als de software niet meer reageert). Druk nu de Thuisknop en de Standby-knop bovenop je iOS-apparaat tegelijkertijd in en houd deze beiden tien seconden ingedrukt.

  Na tien seconden (je mag er best een halve seconde naast zitten, niet stressen) laat je de Standby-knop los, maar houd je de Thuisknop nog even ingedrukt. De reden dat je het iOS-apparaat moest aansluiten op een computer in iTunes, is omdat iTunes je, wanneer dit proces is gelukt, direct zal vertellen dat er een iPhone/iPad in herstelmodus is aangetroffen, waardoor je weet dat je poging is geslaagd.

  Vervolgens kun je nu via iTunes heel eenvoudig je iOS-apparaat herstellen naar werkende staat, door nieuwe firmware te installeren. Reageert het toestel helemaal niet op deze stappen, of komen er rare strepen in beeld, dan is het helaas geen softwarekwestie en is er hardwarematig iets mis.

 • henkja

  ik heb de beta versies van jou gedownload gehad, nu ik in ios 7 zat kreeg ik een melding dat ik niet in een developer program zit, ik heb dus jouw stappen gevolgt om de iphone te laten herstelen maar krijg een foutmelding in itunes wat nu?

  • Fleur

   Hoi henkja, ik heb dit probleem ook! Wat heb jij tot nu toe gedaan? Ik heb via deze link de originele ios7 gedownload maar dan krijg ik een foutmelding in itunes dat het bestand niet capabel is….

   • henkja

    hoi fleur ik heb dfu mode ingezet en het lukte niet, itunes gebruiken lukt ook niet om dat ik hem dan eerst de versie moet upgrade tot de goede versie hopelijk kan iemand ons snel helpen

 • jan

  Nadat ik mijn iphone 4 in de dfu mode wilde herstellen kwam er een foutmelding genaamt 3194, ik denk door de app zoek mijn iphone amar hoe moet ik het nu oplossen? snel hulp nodig!

 • bret

  heee, ik heb een vraagje ik heb een maand geleden ongeveer de IOS 7 op mijn iphone 5 gedaan via gadget goeroe nu geeft mijn mobiel sinds een dag aan. Fout bij activeren. met daar onder, Dit apparaat is niet geregistreerd voor deelname aan iphone developer Pragram. als u deelnemer bent aan het iPhone Developer Program, registreer uw apparaart dan via het iPHone developer Prograam Portal via htttp://developer.apple.com/iphone. zou u mij misschien uit deze situatie kunnen helpen want ik weet niet wat ik moet doen en kan niet zonder mobiel. wie kan mij helpen???

  • kaaa

   dfu mode, herstellen di kun je laten doen thuis of icentre