iPhone Batterij snel leeg? Extreme verbetering via deze handleiding!

19330
iphone batterij snel leeg

iPhone batterij snel leeg?

 

Als je net als ik ook last hebt van een iPhone batterij die snel leeg is, dan is het de moeite waard deze handleiding te lezen.

Na eigen onderzoek ben ik er namelijk achter gekomen hoe die rottige batterij plotseling tòch heel wat meer sap blijkt te hebben dan ik dacht!

Sinds 2008 heb ik elk jaar braaf een iPhone gehad, met uitzondering van de 3GS. Omdat naast nieuwe interne hardware in de iPhone elk jaar ook een nieuwe versie van iOS uitkomt, betekent het dat er steeds nieuwe features aan toegevoegd worden die van invloed (kunnen) zijn op de batterijduur.

Braaf maakte ik steeds een backup in iTunes van mijn gehele iPhone, die steeds voller raakte met apps en andere meuk.

En steeds viel het me op in al die jaren dat ik geen 1 dag doorkwam met het redelijk zware gebruik dat ik botvierde op mijn iPhone.

11 Dagen geleden kocht ik de 5s en nadat ik in 2 uur de iPhone van 48% naar 0% zag vliegen, was voor mij de maat vol: dit kan niet!

Ik ging op onderzoek uit en vond de remedie tegen dit bizarre gedrag van de iPhone.

Inhoudsopgave
Queeste
Aanmelden als nieuwe iPhone
Gebruik een iPhone als smartphone
Resultaat: meer dan 10 uur gebruik
Mijn iPhone instellingen
Handleiding tot pure euforie: lange batterijduur!
Beperk het batterijgebruik met 11 tips!
Mogelijke verklaringen korte batterijduur
 Queeste

 

In mijn queeste naar de oplossing van het probleem dat de iPhone batterij snel leeg gaat, heb ik verschillende zaken geprobeerd.

Zo keek ik o.a. naar:

 • de helderheid van het scherm
 • push-mail
 • push-notificaties
 • reclame tracking

Maar helaas, het mocht niet baten, de telefoon bleef maar flink wat sap gebruiken. En met een duur van rond de 8 uur standby en minder uren gebruik, raakte ik niet geïnspireerd.

Vervolgens bedacht ik mij, dat het wellicht aan de iTunes-backup zou kunnen liggen die ik gebruikt heb nadat ik de nieuwe 5s voor het eerst ging configureren.

 

Aanmelden als nieuwe iPhone

 

Aangezien ik nogal wat contacten heb opgeslagen in mijn iPhone, maar daarnaast ook andere apps met specifieke instellingen heb, was de test om vanaf een nieuwe iPhone te beginnen een lastige keuze.

Goed, uiteindelijk heb ik via iTunes mijn iPhone 5s hersteld en aangemeld als nieuwe iPhone. In mijn contacten app heb ik de belangrijkste contacten toegevoegd, wat op zich ook weer een lekker opgeruimd gevoel geeft.

Daarna ben ik aan de slag gegaan met een aantal energievretende instellingen wijzigen, die ik toegelicht heb in dit artikel over de 11 meest energieverslindende instellingen van een iPhone.

 

Gebruik een iPhone als smartphone

 

Ondanks dat er apps en instellingen zijn die nogal veel van je iPhone’s batterij vergen, blijft in mijn optiek het wel zo dat je de iPhone als smartphone moet (kunnen) gebruiken. Dat betekent dat je best wat mag eisen van je telefoon in het gebruik.

Daarom installeerde ik gewoon Facebook, Whatsapp, Mail, Google Maps en nog wat apps, zodat ik het normale gebruik van de iPhone simuleerde. Als ik teveel van mijn dagelijks iPhone-gebruik zou afstappen, dan zou dit geen correcte test zijn.

 

Resultaat: meer dan 10 uur gebruik

 

Al op de eerste dag merkte ik dat het energieverbruik drastisch afgenomen was. En omdat 1 zwaluw nog geen zomer maakt, heb ik het gebruik een aantal dagen bijgehouden. Het resultaat is verbluffend.

Eigenlijk voor het eerst sinds ik mijn iPhone veel gebruik, en dat is dus sinds 2008, haalde ik 24 uur + standby-tijd (dus meer dan 1 dag) en tussen de 10 en 11 uur gebruikstijd. En dat werd meer dan 12 uur!

Een gevoel van euforie overviel mij en blijft zelfs tijdens het schrijven van dit artikel rond mij hangen. Dat daadwerkelijk langer kunnen genieten van je iPhone zo’n effect op je kan hebben…

 

Mijn iPhone instellingen

 

Zonder nu helemaal toe te lichten hoe je alles zelf instelt, want daarvoor verwijs ik je grotendeels naar mijn artikel met 11 tips om energieverslindende instellingen uit te schakelen, geef ik hierbij de instellingen zoals die werkzaam zijn op mijn iPhone tijdens deze test-periode. iphone batterij snel leeg instellingen

 • Parallax-effect: Uit
 • Push-notificaties: Uit
 • Bluetooth: Uit
 • AirDrop: Uit
 • Mobiel netwerk ‘4G ingeschakeld’
 • Persoonlijke hotspot: Uit
 • WiFi: Uit
 • Locatievoorzieningen: Aan (Flitsmeister, Google Maps, Zoek mijn iPhone, de rest staat uit)
 • Beperk reclametracking
 • Ververs apps op achtergrond: Uitgeschakeld
 • Achtergrond en helderheid: ‘Pas automatisch aan ‘: Uitgeschakeld
 • Nieuwe Gegevens onder mail accounts: Uit
 • Fetch: handmatig
 • Mail-accounts: handmatig
 • iCloud: alles uitgeschakeld, behalve Zoek mijn iPhone
 • Facetime: Ingeschakeld
 • iMessage Ingeschakeld

 

Handleiding tot pure euforie: lange batterijduur!

 

Goed, genoeg gepraat, nu wil je het zelf ervaren. Aan de slag maar dan!

 

iphone batterij snel leeg itunes iphone

 

Allereerst hang je de iPhone (maakt niet uit welke) via de USB-kabel aan je computer en je start iTunes, als deze niet uit zichzelf start.

 

iphone batterij snel leeg herstel iphone

 

Je klikt op het tabblad Overzicht en dan zie je rechts de knop Herstel iPhone. Klik hier op en bevestig deze actie.

 

iphone batterij snel leeg zoek mijn iphone uitschakelen

Indien je de melding krijgt dat je ‘Zoek mijn iPhone‘ moet uitschakelen op je iPhone…

 

zoek mijn iphone ios 7

… ga dan op je iPhone naar ‘Instellingen‘, ‘iCloud‘ en schakel ‘Zoek mijn iPhone‘ uit (van groen naar wit) en bevestig dit door je wachtwoord in te vullen in het venster dat vervolgens verschijnt.

Druk daarna nogmaals in iTunes op ‘Herstel iPhone‘.

 

iphone batterij snel leeg herstellen in itunes

Druk vervolgens op ‘Herstel‘.

 

Wanneer dit proces gereed is na een aantal minuten, zul je de iPhone als ‘nieuwe iPhone’ moeten aanmelden. Dus niet je oude backup / reservekopie terugplaatsen!

 

configureer als nieuwe iphone ios 7

 

Op je iPhone klik je door totdat je bovenstaande optie tegenkomt. Klik ‘Configureer als nieuwe iPhone‘.

 

Het is belangrijk dat je geen account invoert totdat je helemaal klaar bent met de configuratie van je heerlijk opgeruimde iPhone!

Dat is het! Nu komt het volgende onderdeel wat ervoor zorgt dat het batterijgebruik voortaan beperkt blijft.

 

Beperk het batterijgebruik met 36 cruciale iOS 7 tips!

 

Goed, tot slot is het nu van belang dat je de stappen uitvoert, zoals die beschreven staan in de 36 meest cruciale iOS 7 iPhone tips die de batterij besparen.

Laat me weten welke batterijduur jij haalt!

 

Eigen ervaringen

Hier is een voorbeeld van mij:

 

iphone batterijduur lang vol

 

Meer dan 12 uur gebruik!

 

Mogelijke verklaringen korte batterijduur

 

Mijn verklaringen waarom de batterijduur (mogelijk) zo erg verbeterd is, zijn als volgt:

  • Door instellingen, bugs of andere oneffenheden die in de loop der tijd in iOS zijn geslopen, neem je die mee naar je volgende iPhone. Door vanaf 0 te beginnen, blijft je iPhone gevrijwaard van deze rotzooi uit de backup.

 

  • De hardware van de iPhone wordt steeds zuiniger in gebruik. Indien je software, iOS in dit geval, zo min mogelijk gecorrumpeerd is, werkt de iPhone zoals deze is ontworpen.

 

 • Door vanaf een schone iPhone allerlei energieverslindende instellingen uit te schakelen, beperk je vanaf het begin dat de batterijduur verkort. Je kunt doordat je nieuwe apps installeert vanzelf erachter komen wanneer het batterijduur snel afneemt. Hou dat in de gaten. Het zelfde geldt voor instellingen die je doet.

8 REACTIES

  • Hey ik heb een vraagje, worden al je gegevens gewist dus ook foto’s enzovoorts als je de iphone reset/herstelt??

 1. Ik heb een vraagje voor ik dit probeer… Ik heb mijn iPhone 5C al een wat langere tijd en nu word de batterij duur inneens heel slecht en gaat de batterij vaak van 56% inneens naar 49% bijvoorbeeld… Nu is mijn vraag of deze geniale tips ook voor mij werken? Heb namelijk al een heleboel andere dingen geprobeerd die allemaal geen goede werking hadden…

  • Heb mijn iPhone 5c sinds december 2015 en sinds een week loop de batterij ook leeg. Ik laad mijn iPhone’s avonds voor het slapen op tot ik ’s morgens opsta en moet hem vaak ’s middags al weer opladen. Ik ben aan het werk dus kom zo goed al niet aan mijn iPhone (af en toe om het uur te checken). Ik heb mijn batterij al verschillende keren gekalibreerd, maar dit helpt niet. Ik hoopte dus via deze manier, door de volledig inhoud te wissen, dat het opgelost zou zijn, maar helaas loopt mijn iPhone in een halve dag leeg…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.