SMS afleverrapporten voor de iPhone

4593
sms afleverrapport iphone

sms afleverrapport iphoneEen van de meest gebruikte communicatiemiddelen van de afgelopen jaren in Nederland was natuurlijk good old SMS. In de jaren ’90 kon je destijds al op de meest aftandse doch hippe telefoon een ontvangstbevestiging krijgen als je iemand een SMS stuurde.

Apple schudde jaren later de hele mobiele telefonie markt wakker en introduceerde een heel hip toestel. Die innovativiteit had blijkbaar een prijs: het ontbreken van afleverrapporten op de iPhone.

Het is me al jaren een doorn in het oog en ik heb ook nergens een officiële verklaring van Apple gelezen waarom ze dit niet implementeren in iOS. De enige reden die ik kan bedenken is dat men daar liever heeft dat iMessage gebruikt wordt, want daar zitten wel ontvangstbevestigingen in…

Hoe dan ook, er is tòch een mogelijkheid om afleverrapporten op de iPhone te krijgen. Geïnteresseerd? 

Laat ik eerst toelichten hoe dit werkt. Mobiele telefonieaanbieders onderhouden SMS-centrales. Een aardig aantal van die aanbieders bieden op het netwerk zelf de service dat je kunt verzoeken om een afleverrapport. Dat verzoek doe je door middel van een korte code voorafgaand aan jouw SMSje. Goed nieuws is dat ik voor 3 grote aanbieders in Nederland die codes voor je heb. Voor Vodafone is die code niet beschikbaar, wat mij doet vermoeden dat ze deze service niet op het netwerk aanbieden.

Kijk in onderstaand overzichtje wat de korte code is voor jouw aanbieder!

  

AanbiederKorte codeVoorbeeld SMSWerkt zeker bij:Mogelijk werkt het bij: 
kpn apn instelling*0#*0# Hoi dit is een test :)Hema, Hi, AldiTalk, Mobile Vikings, Ortel, Simyo, 
apn instelling telfort*N#*N# Yo alles cool G?AH
sms afleverrapport iphone t-mobile!! Vanavond ga ik chillen.*bliepMTV Mobile

 

Laat mij in de reacties weten bij welke (virtuele) aanbieders jij succes hebt behaald, zodat ik het kan toevoegen in dit overzicht! :)

like of deel dit artikel gadgetgoeroe

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.