WhatsApp op iPad Installeren met WhatsApp Web

Whatsappen op een iPad is nu mogelijk met WhatsApp Web

1614

Het is een heleboel mensen een doorn in het oog: géén WhatsApp op iPad. Maar dat is veranderd, want WhatsApp op iPad is nu wèl mogelijk met WhatsApp Web. Hoe dat werkt leg ik uit in mijn videohandleiding hieronder.

Wat is WhatsApp Web?

Enige tijd geleden heeft WhatsApp het mogelijk gemaakt om via een browser op een computer te kunnen whatsappen. Erg handig, want zo hoef je niet steeds je telefoon te pakken om te kunnen zien wie je een bericht heeft gestuurd. En nóg handiger is het feit dat je via je keyboard snel kan reageren op berichten.

whatsapp op ipad handen keyboard

 

 

 

 

 

 

 

 

Er wordt een kopie van je openstaande gesprekken weergegeven op je scherm en je kunt berichten verzenden en ontvangen. Daarnaast is het ook mogelijk om smiley’s en foto’s te sturen via je computer of een nieuw gesprek te starten. Maar, je bent natuurlijk geïnteresseerd hoe het werkt op een iPad :)

Hoe installeer je WhatsApp op iPad?

Feitelijk gezien komt het er op neer dat je een browser vanaf een iPad (of computer) gaat koppelen aan WhatsApp Web via je iPhone. Dat koppelen geschiedt via een zogenaamde Quick Response-code oftewel QR-code die wordt weergegeven in Safari op je iPad.

whatsapp ipad qr code

Met de camera van je iPhone scan je de op je iPad geprojecteerde QR-code, om vervolgens achterover te leunen en de koppeling verder automatisch tot stand te laten komen. Na de koppeling heb je eigenlijk je iPad toestemming verleend om te gebruik te kunnen maken van jouw persoonlijke WhatsApp. Die toestemming kan je overigens ook weer intrekken, mocht je bijvoorbeeld je iPad verkopen.

Waarom werkt WhatsApp Web niet in Safari?

Een goede vraag. Standaard wordt door Safari namelijk een persoonlijke identiteit meegegeven richting websites, zodat er een juiste (mobiele) weergave van de website gedownload wordt geschikt gemaakt voor iPads. Echter, WhatsApp Web is bedoeld voor computer browsers, dus moeten we de identiteit van Safari veranderen, zodat er een desktop versie opgevraagd wordt.

Safari kan daarna gelukkig wel overweg met WhatsApp Web!

Werkt WhatsApp op iPad probleemloos?

Je kunt merken dat WhatsApp Web eigenlijk niet bedoeld is voor Safari op een iPad. Dat betekent dat je in de praktijk merkt dat de werking van WhatsApp Web op een iPad niet geheel vlekkeloos gaat.

Zo ondervind je dat wanneer je op een berichtje klikt, het vaak niet direct geladen wordt. Nadat je twee of soms drie keer geklikt hebt op een naam, wordt pas het bijbehorende berichtenvenster geopend.

Ach ja, dit is in de praktijk lichtelijk vervelend, maar het feit dat je überhaupt WhatsApp op een iPad kunt gebruiken is al een grote stap voorwaarts! Enkel wanneer er een echte app voor de iPad ontwikkeld wordt, kunnen we (in theorie) genieten van WhatsApp zoals het hoort.

Videohandleiding om WhatsApp op iPad te gebruiken en te installeren

In deze videohandleiding leg ik stap voor stap uit hoe je WhatsApp op iPad aan de praat krijgt en vervolgens kan gebruiken. Hou er rekening mee dat je iPhone wel altijd verbonden moet zijn met het internet, zodat WhatsApp ook verbonden is.

Mocht je deze handleiding waarderen, like of deel dit artikel dan. Een reactie is ook altijd welkom! :-)

whatsapp ipad like of deel artikel