Belkin Charge Sync dock voor iPhone 5(s) Review

2571
review Belkin charge+sync dock 5s doos voorkant klein

Review Belkin Charge Sync dock voor iPhone 5(s)

 

 

In deze review test ik de Belkin Charge Sync docking station die geschikt is voor de iPhone 5 en 5s en de  5e generatie iPod.

Het is een dock waarmee je kunt opladen en je iDevice mee kunt verbinden aan je computer.

Met dank aan PDAshop.nl voor het review-exemplaar.Wat kun je met de Belkin Charge Sync dock?

 

Met deze dockingstation kun je, zoals de naam al zegt, je iPhone of iPod opladen en synchroniseren met je Mac of PC. Dat betekent dus gebruiken met iTunes of andere programma’s die met deze Apple apparaten overweg kunnen.

Handig is dat het uiteindelijke opladen via USB gaat, dus je kunt gebruik maken van een gevoede USB-poort van je laptop of computer. Daarnaast kun je de stekker gebruiken die Apple biedt om gebruik te maken van het stroomnet.

De aansluiting voor je iDevice is het zogenaamde ‘lightning’, waardoor deze enkel geschikt is voor de iPhone 5(s) en een 5e generatie iPod.

 

Wat zit er in de doos?

 

Goed, in de doos zit dus het dockingstation verpakt met een klein reepje plastic om ’t geheel te beschermen tegen krassen.  De bijgeleverde USB-oplaadkabel zit vast aan het dockingstation en is 1.2 meter lang.

De lightning-connector om je iDevice te voeden zit in de Belkin Charge Sync dock gebouwd, je vindt dus geen aparte lightning-kabel in de doos.

 

belkin charge sync dock doos uitgepakt klein

 

Hoe degelijk is de Belkin Charge Sync dock gebouwd?

 

Onderop de dockingstation vind je een rubberlaag. Dit moet zorgen voor grip en in de praktijk werkt dat best aardig voor het gladde buro waar ik het op getest heb.

Het geheel heeft een plastic behuizing, met een door Belkin ‘benoemde ‘beschilderde aluminium afwerking’. Er zijn overigens ook andere diverse kleurtjes van, zoals roze, blauw, paars en groen.

De behuizing voelt degelijk aan, al had de gehele dock van mij wel wat zwaarder gemogen.

Om je iDevice krasvrij te houden, wordt er gebruik gemaakt van rubber. De houder waar de lightning-aansluiting mee verbonden is, is wel van plastic.

 

belkin charge sync dock voor en zijaanzicht klein

Hoe werkt het in de praktijk?

 

De positie waar je de iPhone of iPod moet plaatsen is geschikt gemaakt met een lightning-aansluiting. Wat ik goed vind is dat deze lightning-connector vast zit aan een houder die heen en weer kan bewegen. Hierdoor breekt de lightning-connector niet wanneer je de iphone er niet precies op klikt, maar ‘veert’ deze als het ware mee met jouw beweging. Mooi pluspunt!

De gehele binnenkant waar je iPhone zich bevindt is gemaakt van rubber. Hierdoor komen er geen krassen op je iDevice.

Wat helaas wel gebeurt is dat dit rubber binnen de kortste keren vol zit met stof en andere friemeltjes. Het is lastig dit eraf te krijgen. Dit gebeurt overigens ook met de rubber onderkant.

(Klik om te vergroten)

 

De USB-kabel van 1.2 meter is voor de meeste buro’s meer dan voldoende. In mijn test heb ik ook nog gebruikt van een USB-verlengkabel, waardoor ik bijna 2 meter kabel had in totaal. Geen probleem voor deze Belkin, want ook het laden en syncen werkt dan prima.

Terug naar het gewicht. Omdat deze dockinstation niet heel zwaar is, kan in theorie bij het aanstoten van de iPhone die in het station rust, het geheel wel degelijk omvallen.

In de prakijkt zul je dit laadstation op je nachtkastje danwel buro plaatsen. De kans dat het op zo’n positie snel omvalt door onvoorzichtige bewegingen zal per situatie natuurlijk verschillen, maar ik denk dat het gewicht wel iets zwaarder had gemogen.

belkin charge sync dock iphone 5s schuin klein

 

Indien je de iPhone erop klikt moet je enige kracht zetten. Je hoort dan een ferme ‘klik’ en dat betekent dat de iDevice er goed op zit. Anderzijds, wanneer je de iDevice eraf haalt moet je wel met je andere hand de dockingstation vasthouden, juist omdat de iPhone er zo goed op geklikt zit.

Nadat je de iphone erop geplaatst hebt en de dockingstation is verbonden aan een computer, dan is deze netjes te benaderen vanaf de computer zonder extra programma’s te moeten installeren.

Het uiterlijk vind ik tot slot redelijk in lijn met Apple’s eigen product range, ook al is er gebruik gemaakt van plastic. Door de goede afwerking krijg je toch niet het gevoel dat het plastic goedkoop aanvoelt.

(Klik om te vergroten)

Conclusie

Deze Belkin Charge Sync dock kun je in het bezit krijgen voor rond de €49,95. Dat is best een bedrag.

Je krijgt echter een goed werkend dockingstation, met een connector die mee kan veren, zonder programma’s te moeten installeren op je computer.

Het geheel had iets zwaarder gemogen qua gewicht, maar met normaal gebruik moet deze degelijk gebouwde dockingstation een lange tijd mee gaan.

Het testoordeel is: “GOED“.