Dual Sim Smartphone Review: Samsung Galaxy S4 Mini Duos

7346
dual sim smartphone

Dual Sim Smartphone: Samsung Galaxy S4 Mini Duos

dual sim smartphone samsung galaxy s4 mini duos

De Samsung Galaxy S4 Mini Duos Dual Sim Smartphone is een kleinere en goedkopere Android variant van zijn grote broer de Galaxy S4, mèt de bijzondere toevoeging om op twee simkaarten tegelijk bereikbaar te zijn.

Goedkoper betekent niet per se minder, dus de grote vraag is of deze dual sim smartphone genoeg waarde biedt voor zijn redelijk stevige adviesprijs.

Twee weken lang heb ik deze telefoon gebruikt in plaats van mijn iPhone 5 en Huawei P2, om zowel zakelijk als privé bereikbaar te zijn op 1 toestel.

Het is veelzeggend dat ik al 5 jaar lang een iPhone gebruik en deze eigenlijk niet heb gemist in deze test-periode.

Is alles dan zo goed aan dit toestel?

In deze Samsung S4 Mini Dual Sim Smartphone review kijk ik uitgebreid terug op mijn ervaringen inclusief een video-review.
 

 Geteste model betreft GT-I9192.

Voordelen
Nadelen
Op beide Simkaarten / Nummers bereikbaarScherm is geen HD en heeft lage Pixels per Inch
Voldoende snelheid, prima allrounder4G ontbreekt
Goede camera met veel instellingenStandby-tijd redelijk
NFC, infra-rood en FM Radio aanwezig

Eindoordeel:

 

 

Algemene conclusie
De Samsung Galaxy S4 Mini Duos is een dual sim smartphone die qua naam is afgeleid van zijn grotere high-end broer de Galaxy S4. In de praktijk is niet alleen het formaat ‘mini’, maar ook de specificaties onder de motorkap vergeleken met de S4.

Overall gezien is de Galaxy S4 Mini Duos echter een prima toestel, dat in alledaags gebruik voldoende biedt om de meeste mensen tevreden te stellen.

 

 

Inhoudsopgave:

Dual sim in de praktijkTechnische snufjes onder de motorkap
Snelheid getest: goede allrounderScherm: 4.3″ qHD, geen topper
Behuizing: plastic, licht en toch stevigSensoren: geen Air-gestures en notificatie-LED
Geluid: hands-free niet bijzonder, spraak goedBatterij: 2 dagen standby, 1 dag redelijk intensief gebruik
Camera: 8 MP full-hd met LED-flitsSoftware: Android Jelly Bean
ConclusieKopen

 Speciale dank gaat uit aan Dual-Sim.nl voor het lenen van de S4 Mini Duos!

 

Dual sim smartphone: wat is het en hoe werkt het?


 

Vermoedelijk ben je hier terecht gekomen, omdat je interesse hebt in een dual sim smartphone. Veel mensen vragen zicht af wat precies het nut van een dual sim telefoon is.

dual sim smartphone samsung galaxy s4 mini duos 3G antenne micro-sd simkaarten

 

Er zijn verschillende redenen waarom een dual sim telefoon handig is:

 • zakelijk en prive nummer gescheiden houden
 • prive nummer bereikbaar houden en lokale simkaart gebruiken op vakantie in het buitenland
 • goedkoop lokaal en internationaal bellen door twee verschillende simkaarten

Dual sim smartphones zijn al een ruime tijd beschikbaar, met name in Azië waar mensen goedkoop bellen via simkaart 1 en met de andere simkaart goedkoop kunnen sms-en/internetten. In Nederland is het gebruik van dual sim smartphones beperkter.

In het verleden kleefden er een aantal nadelen aan het aanbod van dual sim telefoons:

 • bereikbaar op 1 sim
 • korte batterijduur
 • beperkt aanbod
 • geen hoogvliegers

 

dual sim smartphone samsung galaxy s4 mini duos sim 2

 

In de loop der jaren is er ondersteuning ontstaan in Android om twee simkaarten te gebruiken. Bovenstaande nadelen zijn ook steeds beter aangepakt, want deze Galaxy S4 mini Duos maakt hiermee korte metten.

Er is namelijk ondersteuning om op beide simkaarten te bellen of gebeld te worden. Daarnaast kun je gebruik maken van internet, maar wel met een kanttekening.


dual sim smartphone android 6Online zijn via 3G kan enkel via 1 simkaart, de andere ondersteunt op dat moment hoogstens 2G.

Vermoedelijk is dit een beperking opgelegd om de batterij te sparen en het toestel niet te groot uit te laten voeren voor een forsere antenne.

Je kunt daarnaast ook instellen om op beide simkaarten gebeld te kunnen worden, terwijl je al een gesprek voert via 1 simkaart. Deze instelling heb ik tijdens deze testperiode geactiveerd, wat vermoedelijk ook te merken is in de batterijduur.

In de S4 Mini Duos passen twee micro-simkaarten. Heb je een nano-sim, dan heb je een sim-adapter nodig.

Om de beide simkaarten te beheren, zul je even moeten zoeken, maar via ‘Instellingen‘, ‘Mijn apparaten‘ en ‘SIM-kaartbeheer‘ zijn ze te benaderen.

 

 

Dual sim in de praktijk


 

Contacten kun je niet direct aan een bepaalde simkaart toewijzen, zodat je altijd met simkaart X een bepaald nummer belt. Je kunt instellen welke simkaart standaard uit belt. Wil je hiervan afwijken, dan moet je dat aangeven voordat je belt.

Desondanks hoop ik dat Google dit in de toekomst mogelijk maakt. En als het reeds mogelijk is, dan heb ik deze optie niet kunnen ontdekken.

Indien je een nummer intoetst, dan heb je de keuze om via sim 1 of 2 te bellen. 

 

Klik op de foto’s om ze te vergroten


 

Ben je aan het eind van de dag klaar met werken, dan kun je een van beide simkaarten ook eenvoudig uitschakelen. Je kunt dan op dat moment ook geen gebruik maken van internet via die simkaart. 

Indien je op Simkaart 1 aan het bellen bent en iemand wil jou bellen op Simkaart 2, dan komt dit binnen als een tweede gesprek in plaats van de voicemail die dan aangaat van Simkaart 2. Dit is uiteraard erg handig.

Bij veel andere dual sim smartphones kun je maar op 1 nummer bereikbaar zijn en dat is dus een groot pluspunt van deze Samsung S4 Mini Duos.

Op het moment dat je in gesprek bent op 1 nummer en er komt een gesprek binnen, dan hoor je twee lage piepjes door je gesprek. Je hebt dan een aantal mogelijkheden:

 • Je zet het huidige gesprek in de wacht en neemt de andere binnenkomende oproep op (zie foto hierboven)
 • Je beëindigt het huidige gesprek en neemt het nieuwe aan (zie foto hierboven)
 • Je negeert het binnenkomende gesprek, bijvoorbeeld door niet op te nemen of door een sms te sturen  

 

 

Specificaties op een rij
Dual Sim4.3" qHD scherm
Full-HD 8 mp camera1.9 mp 720p camera
NFCInfra-rood
1.7 dual-core processor1.5 GB intern geheugen
Micro-SD tot 64 GBAndroid 4.2.2. Jelly Bean

Meer specificaties op Samsung.com

 

Technische snufjes onder de motorkap


 

De Galaxy S4 mini duos heeft een 1.7 GHz Krait dual-core processor van Samsung gekregen, die samenwerkt met 1.5 GB werkgeheugen. Het geteste exemplaar heeft 8 GB opslag, waarbij je effectief rond de 5.5 GB overhoudt.

 

samsung galaxy s4 mini dual sim smartphone

 

Gelukkig is er ondersteuning voor micro-SD, al zul je daarvoor onder de batterij moeten kruipen, en dat is jammer. Met een maximum van 64 GB kun je gelukkig in ieder geval de standaard beperkte opslag uitbreiden.

Verder is noemenswaardig dat NFC (near field communication) aanwezig is en gek genoeg ook FM Radio. Dat heeft de S4 namelijk niet.

Tot slot is er ook een InfraRood-oogje beschikbaar, zodat je de S4 Mini Duos o.a. kunt gebruiken met afstandsbediening apps. En dat werkt in de praktijk ook goed, na een vluchtige test met een Macbook Pro.

 

Snelheid getest: goede allrounder


 

In de praktijk is de S4 Mini Duos beslist rap in allerdaagse handelingen, zoals surfen, door de telefoon bladeren en apps openen. De combinatie van 1.5 GB werkgeheugen met de processor zijn hier met name de oorzaak van. Het pakt goed uit.

Op het moment dat je een grafisch zwaarder spel speelt, merk je bij veel actie dat het de telefoon soms iets teveel wordt. In algemene zin kun je echter stellen dat spelletjes het behoorlijk doen met af en toe een hapering. Gezien ik amper dit soort games speel, heb ik hier verder nooit last van gehad.

Mijn irritatie-grens wat betreft traag responsieve telefoons ligt erg laag. Deze telefoon is niet de snelste op de markt, maar heeft desondanks bewezen mij tevreden te houden met de algehele snelheid.

Afhankelijk van de grote en de hoeveelheid openstaande apps, merk je uiteraard op den duur enige vertraging in het gebruik. Dit is bij mij amper voorgekomen en is simpel op te lossen door de apps te sluiten.

 

Scherm: 4.3″ qHD, geen topper


 

Een van de opvallendste wijzigingen ten opzichte van de Galaxy S4 is de omvang van het scherm. Samsung heeft een 4.3 inch amoled-scherm gebruikt wat zorgt voor heldere kleuren. Dat wil niet zeggen dat die kleuren natuurgetrouw zijn, want in mijn optiek zijn ze te verzadigd.

Dat doet Samsung overigens in al zijn amoled-schermen. Je moet er van houden en dat is dan ook wat veel mensen doen.

 

dual sim smartphone samsung galaxy s4 mini duos scherm impressie 1

 

De kijkhoek is prima en van de zijkant kan tekst van het scherm goed worden gelezen. Het scherm is gelukkig helder en dat maakt het ook op plaatsen met veel licht goed leesbaar.

Wat helaas een minpunt is zijn de 255 pixels per inch (ppi) waar het scherm uit opgebouwd is. Het zorgt ervoor dat tekst minder scherp is dan bij bijvoorbeeld de S4 en de iPhone 5. Je ziet de puntjes waar het scherm uit opgebouwd is en dat vind ik een te forse achteruitgang.

De 960 x 540 resolutie (qHD) zorgt voor voldoende diepgang voor spelletjes en films, maar het had mijns inziens samen met de lage ppi zeker wat hoger gemogen, wil je een afgeleide zijn van het top-model de Galaxy S4.

Gelukkig is er gebruik gemaakt van Gorilla Glass 2, het stevige krasvaste glas. Een screen-protector voor de Galaxy S4 Mini is desondanks aan te bevelen.

Over het algemeen is de touchscreen responsief genoeg, al zijn er een paar schaarse momenten geweest dat wat kleinere objecten niet herkend werden door mijn aanraking. Ik moest dan zoomen waarna de aanraking wel herkend werd.

 

 

Behuizing: plastic, licht en toch stevig


 

Zoals Samsung eigen is, is plastic het hoofdbestandsdeel van de smartphones die het uitbrengt. Persoonlijk ben ik een groot liefhebber en voorstander van het gebruik van (lichte) metalen.

In een top-model zie ik die premium look-and-feel graag terug, maar we hebben het hier over de S4 Mini Duos wat een afgeleide zou moeten zijn van het (plastic!) top-model de Galaxy S4.

Het toestel is 8,94 mm dik en afgerond 125 mm lang. Hiermee is hij nèt iets korter dan de iPhone 5, alhoewel die het op de dikte wint.

In de praktijk voelt de S4 Mini Duos licht aan, met een gewicht van 108 gram. Er zijn verschillende kwaliteit plastic, maar gelukkig leidt het gebruik ervan in deze smartphone niet tot een fragiel aanvoelend toestel.

 

dual sim smartphone samsung galaxy s4 mini duos micro usbdual sim smartphone samsung galaxy s4 mini duos powerknop

 

Het kraakt niet en voelt in de hand stevig aan. Daarnaast zijn de hoeken redelijk afgerond, zodat de behuizing niet oncomfortabel aanvoelt.

De power-knop ligt in mijn optiek iets te ver in de behuizing, waardoor ik geregeld opnieuw moet drukken. De volume-knoppen daarentegen steken voldoende uit. De home-knop heeft prima veerkracht en dat is belangrijk voor een veelgebruikte knop.

Aan de onderkant bevindt zich de micro-usb aansluiting, zodat je de S4 Mini Duos aan een computer kan hangen en kunt opladen, naast de standaard meegeleverde oplader.

 

dual sim smartphone samsung galaxy s4 mini duos home knopdual sim smartphone samsung galaxy s4 mini duos geluidsknop

 

De achterkant van de behuizing wordt bedekt door een plastic klepje, dat je in de linkerbovenhoek kunt lostrekken.

Dat zit stevig vast en biedt je de mogelijkheid om de batterij en sim- en micro-sdkaart te wisselen. Het klepje zelf is wel van dun en goedkoop aanvoelend plastic.

Daarnaast is de achterklep glad, zodat waakzaamheid geboden is bij het vasthouden.

Wat betreft krasbestendigheid: het scherm is zoals eerder benoemd ook van plastic. Op de achterkant zie je krassen niet snel, maar het verdient de aanbeveling om een screen-protector en hoesje te gebruiken.

 

Sensoren: geen Air-gestures en notificatie-LED


 

De Samsung Galaxy S4 introduceerde zogenaamde Air-gestures, die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld te swipen zonder het scherm aan te raken. Deze speciale sensor ontbreekt in de S4 Mini Duos.

Verder is helaas geen notificatie-LED aanwezig, zodat je het scherm moet aanzetten om te achterhalen of je iets gemist hebt.

 

dual sim smartphone samsung galaxy s4 mini duos voorkant camera sensoren

 

Ook ontbreekt het aan temperatuur-sensoren die je wel in de S4 aantreft.

Persoonlijk heb ik die sensoren, met uitzondering van de LED, geen enkel moment gemist.

 

 

Geluid: hands-free niet bijzonder, spraak goed


 

Aan de achterkant van de S4 Mini Duos vind je de speaker. Het geluid klinkt schel en lijkt meer toegespitst te zijn op spraak.

Daarnaast ben ik voorstander van speakers aan de voorkant, zoals op de HTC One, zodat het geluid naar je toe komt. Dat is handig in zowel games als de telefoon op tafel leggen zonder het scherm te krassen en hands-free te bellen.

Er is dan ook niet veel aandacht besteed aan de speaker. Het voldoet voor een gesprek in een redelijk luidruchtige ruimte, maar loop je buiten in drukte, dan loop je wel tegen een beperking aan qua geluidsvolume.

 

dual sim smartphone samsung galaxy s4 mini duos speaker

 

Het geluid tijdens gesprekken door de normale speaker is daarentegen wèl in orde. Af en toe stond het geluid zelfs te hard nadat ik opnam.

De stemmen klinken helder en uiteindelijk is dat een belangrijke onderdeel van een telefoon.

Batterij: 2 dagen standby, 1 dag redelijk intensief gebruik


 

In de twee weken testperiode heb ik beide simkaarten actief gehouden en heb het toestel redelijk intensief gebruikt. Dat houdt in dagelijks veel Whatsappen, Facebook, een paar kiekjes maken, surfen en af en toe een kort gesprek voeren.

Er is iets vreemds aan de hand met deze 1900 mAh batterij. Met bovengenoemd gebruik haal ik de dag zeker, waarbij ik rond een uur of 21:00 de melding krijg de telefoon aan de lader te hangen (20%).

Bij wijze van test heb ik ook twee dagen het toestel amper gebruikt en het viel mij op dat tijdens de standby-periode er redelijk veel ‘sap’ verbruikt wordt door de Galaxy S4 Mini Duos.

Je moet denken aan een 30% afname na een nacht. En hoe lager het percentage nog aanwezige sap onder de 40%, des te sneller de telefoon richting de 0 gaat. 

 

dual sim smartphone samsung galaxy s4 mini duos batterij

 

Dat vind ik fors, zeker gezien het type apps dat open stond in de achtergrond. Wellicht gaat het hier om een software-probleem of is de indicator niet accuraat genoeg. Uiteraard kan ook de geteste batterij hier debet aan zijn.

Desondanks kan je op 1 oplaadbeurt en amper gebruik de 2 dagen halen.

Los van dit punt, ben ik positief verrast dat het toestel met 2 actieve simkaarten en redelijk intensief gebruik de dag doorkomt. Dat had ik niet verwacht, zeker met het idee dat dual sim smartphones uit het verleden erg veel problemen hadden op dit onderdeel.

Wat ook een pluspunt is, omdat ik uiteraard niet kan testen hoe lang de batterij mee gaat met dit gebruik, is dat de batterij vervangen kan worden voor een nieuw exemplaar. Dat is zeker voor de veeleisende en reizende gebruiker een mooie toevoeging.

 

Camera: 8 MP full-hd met LED-flits


dual sim smartphone samsung galaxy s4 mini duos achterkant camera

Deze smartphone heeft een 8 MP Full-HD (1080p)-camera aan de achterkant met een LED-flitser, die in de donkere situaties voor extra licht zorgt. Dat is een goede toevoeging, aangezien soortgelijke smartphones deze ontberen. De voorkant heeft een HD-ready (720p) 1.9 MP camera.

In de camera-software zie je veel terug komen uit zijn grotere en duurdere broer de S4. Je hebt heel veel softwarematige instellingsmogelijkheden en dat is uiteraard een dikke plus.

Zo stel je de wit-balans in en de ISO kun je instellen tot een max van 800. Toch best semi-professionele keuzes! 

Of je in de praktijk ook daadwerkelijk al die instellingen gebruikt is een tweede, maar het is goed van Samsung dat ze deze beschikbaar maken in een goedkoper toestel. De ervaring die ze hebben opgedaan in de loop der jaren zie je nu terug.

Klik op de foto’s om ze te vergroten


 

Qua prestaties levert deze S4 Mini behoorlijke foto’s af. Video’s kunnen op Full-HD worden opgenomen en foto’s schiet je op maximaal 3264 x 1836. 

In de praktijk levert dat voor een smartphone goede foto’s en filmpjes op, die voor het web prima geschikt zijn. 

 

Software: Android Jelly Bean


 

Deze S4 Mini Duos wordt standaard geleverd met Android Jelly Bean 4.2.2. Samsung gebruikt hierbij de eigen TouchWiz UI, oftewel een eigen skin die het over het normale Android-uiterlijk plaatst.

Gelukkig is van dit standaard Android-uiterlijk aardig wat te zien in het home-scherm, zodat het meer basic is. Vermoedelijk komt dat ook de snelheid ten goede, want alles voelt rap genoeg aan.

Zoals eerder benoemd ontbreekt de sensor voor Air-gestures, zodat je géén Air-move en allerlei andere bewegingen boven je scherm kan uitvoeren. 

 

air gestures s4 galaxy

 

Mijns inziens is dit een gimmick die leuk is voor twee keer gebruik en het op een partijtje leuk zal doen, maar in de praktijk nauwelijks zal worden gebruikt.

Heb ik het gemist? Nee.

Een feature die in het top-segment Samsung smartphones aanwezig is, heet ‘Multi Window’. Helaas is deze feature niet aanwezig in de S4 Mini Duos, zodat multitasken op deze smartphone blijft steken zoals het gros van de telefoons van dit moment.

Wil je hier meer over weten, lees dan dit artikel over Multi Windows op de Samsung Galaxy S4 eens. Zo kun je bepalen of dit voor jou een waar gemis is.

 

Conclusie


 

Waar in het verleden Dual Sim telefoons niet voldeden op gebied van bruikbaarheid en batterijduur, toont deze Galaxy S4 Mini Duos aan dat die tijd achter ons ligt.

Het toestel is afgeleid van zijn dure broer de Galaxy S4, maar ontbeert toch redelijk wat features om als ‘mini’ S4 bestempeld te worden. Enkele concessies vind ik te ver gaan, zoals het gebruik van het lage aantal pixels van het scherm. 

Daarentegen zitten er wat features in zoals NFC en een infra-rood oog dat verraden dat dit toch iets meer moet voorstellen dan een mid-range toestel. 

De toekomst zal uitwijzen of Samsung de volgende generatie ‘mini’ toestellen nagenoeg dezelfde hardware- en software specificaties zal meegeven als de grotere broers.

In algehele zin presteert dit toestel voor de alledaagse zaken heel behoorlijk met af en toe een hapering bij grafisch zware spellen.

De aanwezigheid van Dual Sim zal een groep mensen zeker aanspreken. Het heeft ertoe geleid dat ik verlost was van het lopen met twee toestellen en toch bereikbaar was op beide telefoonnummers.

Knap van Samsung is dat ze er in geslaagd zijn dat ik beide toestellen ook geen moment heb gemist. Dit is een smartphone die een grote groep gebruikers meer dan tevreden zal stellen.

Met een gemiddelde prijs rond de €400 is het toestel in mijn optiek nog enigszins te duur. Zakt dit naar een bedrag rond de €375 dan is dit een prima prijs voor deze dual sim smartphone.

 

Ben je op zoek naar een goede smartphone met dual sim capaciteit, die prettig en snel genoeg aanvoelt? Dan is deze Samsung Galaxy S4 Mini Duos zeker een aanrader binnen dit segment.

 
 

Kopen


 

De Samsung Galaxy S4 Mini Duos koop je o.a. bij:

Aanbieder

Product

Prijs

Samsung Galaxy S4 Mini Duos Zwart€399,95
Samsung Galaxy S4 Mini Duos Wit€413,00
Samsung Galaxy S4 Mini Duos Zwart€429,99


like of deel dit artikel gadgetgoeroe


16 REACTIES

 1. Hoi,
  Ik wil op zeer korte termijn een dual sim telefoon aanschaffen. Op internet heb ik nog wat andere merken gezien behalve de door jou beschreven Samsung, zoals de Huawei en de Allview viper 1. Weet jij hoe deze goedkopere merken zich verhouden tot de Samsung ?Of is het beter voor veilig te kiezen en een bekend merk te kopen.
  Graag je mening. Alvast bedankt. Guus

  • Hoi Guus,

   De Allview is een goedkoper toestel en zal ik binnenkort gaan reviewen. Ik heb ‘m al wel in mijn handen gehad en het lijkt een aardig toestel te zijn.

   Hoe de Huawei presteert weet ik niet, want deze moet ik nog zien, maar ook deze zal aan bod komen.

   De Samsung is mij goed bevallen en ben je bereid iets meer uit te geven (voor de naam en gehele kwaliteit), dan zal je zeker tevreden zijn met dit toestel.

 2. Hoi Roeland.

  Nette review ! Ben al een tijdje naar de S4 mini aan het kijken.
  Toch nog een vraag aangaande Dual Sim. In mijn geval wil ik de prive sim gebruiken in de 3g stand en mijn zakelijk sim in de 2g. Voor de zakelijke sim is het wel noodzakelijk dat ik via exchange goed verbonden blijf en email /afspraken etc gesynced en beschikbaar zijn. Is dit überhaupt werkbaar ?

  Alvast bedankt voor je antwoord.!

  • Hi Job,

   Dank je :)

   Ik denk dat 2G voor die toepassing geen probleem zal zijn. Hou er wel rekening mee dat het downloaden van (grote) attachments als je dat aan hebt staan, wel langer duurt via 2G.

 3. Kun je voor de dual sim ook een tijd instellen? Bijv overdag vanuit nummer 1 (werk) bellen en ’s avonds (prive) vanuit nummer 2? En is data van nummer 1 mogelijk als nummer 2 actief is?

 4. Beste Roeland, dank voor je review alleen de NFC zit niet op dit model ben ik achtergekomen. Wel op S4 mini maar niet op de dual sim versie. Dit was mede een van de ‘nice to have’ features waarom ik deze heb aangekocht maar nu gaat ie weer terug en ga ik denk ik voor de Allview Viper 1. Deze heeft ook geen NFC maar is wel +/- Eur 100,- goedkoper en voldoende voor specs voor mij. Weet je al wanneer je deze kan reviewen?

 5. Ik heb dit toestel nu 2 weken en af en toe valt een telefoongesprek gewoon weg. Erg irritant, had ik met oude Nokia en hetzelfde SIM-kaartje nooit last van. Is dat een known error en is er iets aan te doen?

  • In al die tijd heb ik daar geen last van gehad Marc. Gebeurt dat op jouw dual-sim toestel of heb je alleen de S4 Mini? Check even of dat bij beide simkaarten gebeurt. Is dat het geval, dan zou ik het overleggen met je winkel wat eraan gedaan kan worden.

 6. Beste Roeland,
  Ik had nog een vraag aan de hand van je review. Kan je ook op simkaart 1 3G ontvangen en op simkaart 2 mobiel netwerk helemaal uitschakelen? Wij gebruiken namelijk op simkaart 1 een Nederlandse simkaart en op simkaart 2 een buitenlandse simkaart. Als we in het buitenland zijn moet simkaart 1 zonder mobiel netwerk en in Nederland moet de buitenlandse simkaart zonder mobiel netwerk. Is dit mogelijk en zo ja hoe?
  Alvast bedankt!

  • Ja hoor, dat is mogelijk. Ga naar Instellingen-> Mijn apparaat -> SIM-kaartbeheer, en zet daar één van de SIM kaarten uit.

 7. telefoon nu week in bezit en bevalt me uitstekend! had altijd eerst 2 telefoons op zak.. 1 prive en 1 zakelijke.. nu kan ik alles afhandelen met 1 telefoon.. emails van beide nummers komen goed binnen.. en je kan instellen of je met je zakelijke nummer belt en met je prive nummer de data doet.. andere sim is dan 2g…
  wat mij ook opvalt is dat de accu veel langer mee gaat als gedacht.. bij normaal gebruik en ‘sochtends vanaf 6 uur 100 procent geladen.. dan gaat hij makkelijk tot ‘savonds uur of 12 mee.. dit is dan wel op de spaarstand functie en het scherm uiteraard niet volledig helder ingesteld
  1 van de 2 simkaarten kan je eventueel ook helemaal uitschakelen.
  heb bij simkaartbeheer wel de functie: ”inkomende oproepen ontvangen bij gegevens gebruik andere sim”
  dit staat standaard uit.. en merkte dat ik zeer slecht te bereiken was.. steeds voicemail op beide nummers.. naar het inschakelen van de functie werkt alles wel perfect.
  bij smsen en bellen kan je tijdens het verzenden kiezen of je via sim 1 of 2 verzend..
  simkaarten zijn beide te benoemen en in te stellen met verschillende beltonen
  toestel is lekker ligt en snel..
  ben er uiterst tevreden over

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.