Haicom iPhone 5 review: Stevige Autohouder

Goede bouwkwaliteit, lage prijs. Aanrader!

3437
haicom iphone 5 review home doos

De Haicom iPhone 5 autohouder is een robuuste houder om je iPhone 5 en 5s stevig aan je autoruit te bevestigen.

Met een laag prijskaartje is dit een aanrader.

Hoe deze Haicom iPhone 5 (s) autohouder in de praktijk presteert lees je hier verder.

Met dank aan PDAshop.nl voor het review-exemplaar.

Wat is het?

 

De Haicom iPhone 5 Autohouder HI-228 is een plastic arm om je iPhone 5(s) aan de voorruit van je auto te bevestigen. Door middel van een zuignap die vacuum trekt aan je voorruit, blijft deze arm bevestigd.

Er zit geen speaker in of andere fancy zaken zoals Bluetooth of LED-jes: het is echt een passieve houder.

Door deze bevestiging kun je de iPhone o.a. gebruiken om mee te navigeren.

 

Wat zit er in de verpakking?

 

In de verpakking tref je 2 losse componenten aan. Een onderdeel is de arm met zuignap. Het andere onderdeel is de houder voor je iPhone 5(s).

 

haicom iphone 5 review hi-228

 

Meer tref je eigenlijk niet aan behalve verpakkingsmateriaal. Een Nederlandse handleiding was welkom geweest.

 

Hoe presteert de Haicom iPhone 5 autohouder in de praktijk?

 

Deze autohouder voor de iPhone 5(s) heb ik inmiddels meer dan een jaar in bezit, want naast het review-exemplaar had ik er zelf ook al 1 in mijn bezit.

Er zijn een aantal zaken die uiteraard opvallen.

Zo is deze houder van een vrij dik plastic gefabriceerd, wat uiteraard de bouwkwaliteit ten goede komt. Daarnaast zit er een grote zuignap vast aan de bevestigingsarm.

Deze zuignap druk je tegen de autoruit aan en door middel van een goede schakelaar bevestigt de zuignap zich stevig vast aan het raam.

 

haicom iphone 5 review hi-228 in elkaar

 

In de praktijk heb ik na heel veel autoritten met verschillende weerstypen en wegen ondervonden dat deze autohouder goed vast blijft zitten. Ook als het raam van binnen vochtig is. Hij is nog geen enkele keer van het raam gevallen.

 

Bevestigingsarm en iPhone-houder

 

De bevestigingsarm heeft twee draaipunten waarmee de bevestigde iPhone houder op diverse manieren geplaatst kan worden.

Klik om te vergroten

 

Deze draaipunten kunnen worden vastgeklikt door een soort aan- en uit scharnier. Hierdoor kan de iPhone-houder bijvoorbeeld in horizontale of verticale modus geplaatst worden en daarnaast is het op deze manier ook mogelijk om de iPhone in hoogte te verstellen.

 

haicom iphone 5 autohouder review hi-228 in elkaar gezet

 

Dit systeem werkt prima.

De iPhone-houder kent wel een aantal beperkingen. Zo zit er aan de achterkant een randje dat net iets te dik is om een 3.5mm jack-plug in te steken, voor als je bijvoorbeeld muziek wil luisteren op je autoradio. Ik moet de iPhone dan iets naar voren schuiven en priegelen om de plug in de iPhone te krijgen.

Een Lightning-kabel aansluiten gaat daarentegen zeer makkelijk; er is genoeg ruimte aanwezig.

 

haicom iphone 5 autohouder review hi-228 met iphone in houder

 

Verder zijn de randen van de houder rond de iPhone ook iets te breed, waardoor je niet echt makkelijk kunt typen aan de onderkant indien de houder in horizontale modus is geplaatst. Iets dat van pas komt wanneer je even een adres moet intypen in je navigatie-app. Maar dit is wat mij betreft een punt dat niet zo vaak voorkomt.

Wat praktisch onmogelijk is, is om een iPhone mèt een hoesje in deze houder te steken. Het is echt bedoeld als een houder zonder hoesje. En dat is verder prima, want er zijn heel veel verschillende hoesjes in allerlei soorten en maten op de markt. Het is wel een overweging voor als je altijd een hoesje om je iPhone hebt.

Het geluid uit de speaker is daarentegen prima hoorbaar en dat zonder een actieve- of passieve speaker in de houder.

Na lange tijd de iPhone er in- en uit geschoven te hebben, is er geen een krasje bijgekomen op de behuizing. Dit is dus iets waar geen zorgen over gemaakt hoeft te worden.

Ook zit er aan de iPhone-houder aan het uiteinde een scharniertje bevestigd, zodat je de iPhone er makkelijk in- en uit kunt schuiven.

 

Conclusie

 

Na meer dan een jaar gebruik is deze Haicom iPhone 5(s) autohouder een prima aanschaf geweest. Hij volstaat in zijn primaire taak: de iPhone veilig aan je autoruit vasthouden.

Het probleem zit ‘m in het feit dat als je een hoesje hebt, deze eerst verwijderd dient te worden van je iPhone, alvorens je ‘m in deze houder kunt schuiven.

Maar dat is niet iets dat je deze houder kunt aanrekenen, want er zijn talloze formaten hoesjes op de markt.

De Haicom iPhone 5 autohouder is al beschikbaar voor een bedrag van €19,95 en dat is een bijzonder acceptabele prijs voor een degelijk gebouwde autohouder! Aanrader dus.

RECENSIEOVERZICHT
Bouwkwaliteit
Verpakking
Gebruiksgemak
Prijs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.