Review: Anime Emoji 12000 mAh Powerbank

Goedkope powerbank met grote capaciteit batterij

1606

Je kent het wel, al je gadgets slurpen gedurende dag hun batterij leeg. En omdat we natuurlijk geen moment zonder kunnen, kan een Powerbank een welkome aanvulling zijn. Een Powerbank voorziet je apparaten namelijk weer van voeding. Ze komen tegenwoordig in allerlei soorten en maten, en in deze review bekijk ik de Anime Emoji 12000 mAh Powerbank op Hoesjes-Outlet.nl.

Belangrijkste eigenschappen van een Powerbank zijn aanwezig

In een kort overzicht zijn de belangrijkste eigenschappen van deze 12000 mAh Powerbank:

  • 12000 mAh batterijcapaciteit
  • 2 USB-poorten om apparaten op te laden, waarvan 1 op 5V/1A en 1 van 5V/2A
  • 1 micro USB-poort om de Powerbank zelf mee op te laden
  • 1 micro USB-kabel om de Powerbank van voeding van te voorzien

De 12000 mAh capaciteit is behoorlijk veel

De 12000 mAh zegt iets over de capaciteit van de batterij van de Powerbank. Hoe hoger de capaciteit, des te vaker kan je je gadgets opladen met een volle accu van de Powerbank. Dat is bij deze Powerbank zeker in orde. Je laadt er bijvoorbeeld gerust een aantal maal een smartphone mee op.

Nadeel van een hogere capaciteit is dat de Powerbank wel langer aan de oplader moet hangen om volledig opgeladen te zijn, maar dat los je op door dit ’s nachts te doen. Hou er rekening mee dat je minimaal 10 uur kwijt bent voor een volle accu.

Onderscheid in USB-poorten

Verder zijn er 2 USB-poorten aanwezig, 1 met 1A, de ander met 2A. Met die 2A-poort laad je je gadgets sneller, indien dat wordt ondersteund door de gadget. Heb je bijvoorbeeld een iPhone 6 of hoger, dan merk je dat deze sneller laadt. Voor andere gadgets kan je dan beter de 1A-poort gebruiken, mogelijk beschadig je deze met een snellaad-poort van 2A.

Ook tablets worden vaak geleverd met een snellader, dus ook hierbij is het advies deze op de 2A USB-poort aan te sluiten, waarbij opgemerkt moet worden dat deze vaak met een 10V oplader geleverd worden. Verwacht dus niet dat een iPad bijvoorbeeld heel snel geladen wordt, want de USB-poort op de Powerbank levert stroom op 5V.

Bijgeleverd is verder een klein micro USB-kabeltje waarmee je de powerbank kan opladen. Niet meegeleverd is een USB-stekker voor het stroomnet, waardoor je de Powerbank in je computer of met een eigen USB-stekker (van je smartphone bv.) dient op te laden.

Op de achterkant vind je 4 LED-indicatoren voor het tonen van de resterende batterijcapaciteit van de Powerbank. Er zit een klein knopje dat je kan indrukken om de indicatoren op te laten lichten.

Bouwkwaliteit en vorm

Het gebruikte materiaal van deze powerbank is plastic en voelt hard aan. Als je een beetje kracht zet op de behuizing, hoor je de Powerbank af en toe kraken. Ook zie je de naden goed zitten van de 2 plastic-behuizingselementen die op elkaar geklikt zijn. Een wat nettere afwerking zou mooi geweest zijn.

Qua gewicht voelt de Powerbank enigszins aan de zware kant, vergelijkbaar alsof je 2 smartphones in je handen hebt. Heel storend is het overigens niet, maar hou er rekening mee als je bijvoorbeeld een handtasje hebt.

De vorm van deze Powerbank is speels en kan leuk zijn voor kinderen of anime/manga fans, maar uiteindelijk verschillen smaken. Door de uitstekende oren heeft het wel een iets minder handige vorm om bijvoorbeeld op te bergen.

Opladen werkt conform verwachting

Met deze Powerbank laad je smartphones 4 tot 8x op, afhankelijk van het formaat batterij in de smartphone. Een beetje tablet laad je ongeveer 1x op, wederom afhankelijk van het batterijformaat. In mijn ervaring werkt de snellaad-functie op mijn iPhone 7 zoals verwacht.

Prijs is laag

Deze Anime Emoji 12000 mAh Powerbank koop je al voor €29,99. Daarmee is de prijs gunstig voor een Powerbank met een dergelijk grote batterijcapaciteit. Je kan deze kopen bij hoesjes-outlet.nl

Oordeel

Deze Powerbank doet wat ie moet doen: opladen. En dat in een speelse behuizing. Toch zijn er wat kanttekeningen.

Zo ontbreekt bijvoorbeeld een USB-stroomstekker. Dit drukt uiteraard de prijs en helaas zie je dit vaker bij andere Powerbanks. Maar desondanks zou het mooi geweest zijn als deze meegeleverd was. Aan de andere kant, veel mensen hebben er al 1 liggen en dat is op deze manier weer gunstiger voor het milieu.

Daarnaast is de behuizing van hard plastic, maar is de afwerking redelijk.

Het hoofddoel van de Powerbank, namelijk opladen mét een grote batterijcapaciteit, doet ie naar behoren en daar gaat het uiteindelijk om. De aanwezigheid van een snellaad-usbpoort is hierbij een zeer welkome aanvulling.

Daarom kan deze Powerbank wegens zijn gunstige prijs een leuk cadeau zijn voor kinderen of iedereen die de Anime Emoji vorm waardeert. Heb je de behoefte aan extra veel oplaadcapaciteit, dan zit je met deze Powerbank wel goed.

RECENSIEOVERZICHT
Oplaadcapaciteit
Bouwkwaliteit
Prijs
Functionaliteit

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.