Tech21 D3O Impact Review: Opvallende schokbreker

Lichte en sterke bumper, met zware knoppen

2976
tech21 d3o impact review achterkant

Tech21 D3O Impact iPhone 5(s) Review

Op zoek naar een iPhone 5(s) hoes die schokken absorbeert bij het vallen? Lees meer er meer over in deze Tech21 D3O Impact review. Met dank aan PDAshop.nl voor het review-exemplaar.

Wat is de Tech21 D3O Impact bumperhoes?

 

De Tech21 D30 is een beschermende hoes of bumper voor de iPhone 5 en 5s. Het unieke van deze hoes is dat er een speciaal materiaal in de hoes verwerkt zit, dat schokabsorberend werkt. Hierdoor zou in theorie de iPhone extra beschermd moeten blijven indien je ‘m laat vallen.

Hij is verder verkrijgbaar in de kleuren transparant, smokey en blauw.

 

 tech21 d3o impact review hoesje

 

Het Tech21 schokabsorberende materiaal in actie

 

Bekijk een kort filmpje van Tech21 waarin het oranje schokabsorberende materiaal D3O in de praktijk wordt toegelicht.

 

 Wat zit er in de verpakking?

 

tech21 d3o impact review verpakking

 

De verpakking zelf is heel degelijk. Met een opvallende oranje achterkant van hard plastic en een transparante voorkant, eveneens van hard plastic, wordt de D3O goed gepositioneerd.

In de verpakking tref je uiteraard de D3O zelf aan en een doorzichtige plaat die je aan de achterkant van je iPhone kan plaatsen.

De achterkant van de verpakking, die van karton gemaakt is, is tevens de handleiding. Helaas staat er geen Nederlands op, maar je hoeft geen genie te zijn om te begrijpen hoe je deze hoes in de praktijk moet gebruiken.

Wat dit pakket compleet had gemaakt is de toevoeging van een screenprotector. Op die manier zou de iPhone van allerlei kanten beschermd zijn.

 

Bouwkwaliteit

 

Eenmaal uit de verpakking gehaald valt op dat de hoes zelf van een vrij dik plastic gemaakt is. Ondanks dat gegeven is het plastic wel degelijk flexibel en voelt het enigszins rubberachtig aan.

De knopjes die in het plastic geplaatst zijn, zitten echt aan de hoes vast. Aan de onderkant waar de speakers zitten is het plastic duidelijk van een dunner materiaal, wat dit meteen de fragielste positie maakt van deze hoes.

 

tech21 d3o impact review onderkant

 

De oranje laag zit in het midden van de hoes verwerkt en wordt dus niet direct aangetast door invloeden van buitenaf.

Daarnaast is er nog de doorzichtige plaat die je achterop de iPhone kunt plaatsen. Deze wordt dan op zijn plaats gehouden door de D3O zelf; hij is dus niet vastgeplakt aan je iPhone.

In een korte krastest op deze plaat moet ik constateren dat deze het behoorlijk doet: ik zag amper iets terug. Vetvlekken en vingerafdrukken daarentegen zijn wel zichtbaar.

Ook over het gewicht ben ik goed te spreken. Het zorgt er niet voor dat de iPhone veel zwaarder aanvoelt.

 

tech21 d3o impact review iphone en hoesje

 

Hoe werkt het in de praktijk?

 

De hoes is erg makkelijk om de iPhone te plaatsen en ook als je gebruik wil maken van de doorzichtige plaat levert dit allemaal geen problemen op.

Persoonlijk heb ik een hekel aan bumpers en hoesjes, mede omdat ze het gevoel van de iPhone in je hand doen verminderen. Het is een prachtige telefoon en die moet zo blijven. Maar daar zit meteen het dilemma: om ‘m zo te houden kan je ‘m het best zo goed mogelijk beschermen tegen onvoorziene situaties.

Ik moet zeggen dat het bij deze hoes echt mee valt. Uiteraard, je iPhone voelt wat dikker aan, maar mijns inziens valt het binnen de perken.

 

http://www.youtube.com/watch?v=gLb3NgRhMDQ

 

Dan iets waar ik duidelijk minder over te spreken ben: de knopjes.

Zoals eerder benoemd zijn de knopjes van deze hoes verwerkt in het plastic. Het voordeel is dat er geen troep tussen kan komen, het nadeel daarentegen is dat de bewegingsruimte miniem is.

Je moet de knopjes echt hard indrukken om interactie te krijgen met je iPhone. Ik kan me voorstellen dat dit gegeven op den duur vervelend wordt.

 

tech21 d3o impact review zijkant

 

Daarnaast is het gaatje waar je de iPhone op stil-stand kunt zetten in mijn ogen iets te klein. Iemand met forse vingers moet echt met z’n nagel pulken om de schakelaar te kunnen bewegen.

Tot slot zijn de zijkanten van deze hoes in mijn ogen iets té flexibel. Liever zag ik dat ze erg goed aansluiten om de rand van de iPhone.

 

tech21 d3o review flexibel

 

Conclusie

 

Ben je op zoek naar een lichgewicht hoes / bumper die prettig in de hand ligt, je iPhone beschermt met speciaal schokabsorerend materiaal en de achterkant beschermt met een doorzicht plastic plaat, dan is de Tech21 D3O Impact wellicht een goede keuze!

Hou er alleen rekening mee dat het gebruik van de knoppen van de iPhone stroever gaat dan voorheen. Ook zit er geen screenprotector bij.

RECENSIEOVERZICHT
Bouwkwaliteit
Verpakking
Gebruiksgemak
Extra onderdelen
Al sinds z'n 5e geinteresseerd in alles wat met computertechnologie te maken heeft. Heeft 100-en computers gerepareerd en geassembleerd. Houdt er ook van om gadgets te tweaken en op de hoogte te blijven van alles wat speelt in de wereld van internet, technologie en gadgets.In het dagelijks leven is Roeland werkzaam als Product Manager. Naast zijn baan houdt hij zich ook bezig met DJ-en en sporten. Op Google+