TV kijken via internet met Slingbox 500 review

Roeland Mighawryhttps://www.gadgetgoeroe.nl
Sinds z'n 5e geïnteresseerd in alles wat met computertechnologie te maken heeft. Heeft 100-en computers gerepareerd en geassembleerd. Sinds 10 jaar vaste klant van Apple. Gadgets tweaken, sporten en DJ-en zijn andere bezigheden.In het dagelijks leven is Roeland werkzaam als Product Manager en eigenaar van Gadget Goeroe.nl.

TV kijken via internet

 

tv kijken op internet slingbox 500 review

Wil je tv kijken via internet, live voetbal kijken of gewoon gratis tv kijken, dan zijn er een aantal mogelijkheden:

 • je bezoekt websites die claimen tv-kanalen aan te bieden en meestal levert dat gedoe op, zoals slechte kwaliteit of het installeren van allerlei programma’s die je niet wil en geen ondersteuning van tablets/smartphones
 • óf je betaalt (fikse) bedragen om een kanaal of wedstrijd eenmalig in Nederland te bekijken. Kijken in het buitenland werkt dus niet.

Eigenlijk is het vreemd dat je éxtra moet betalen voor tv op internet, als je maandelijks al betaalt voor je tv-kanalen thuis!

Gelukkig kun je erg simpel overal ter wereld tv kijken via internet en zo gratis al jouw kanalen bekijken op iPad, tablets, laptops of smartphones.

Geïnteresseerd? Lees dan gauw verder hoe dit werkt in deze Slingbox 500 review.

 

Inhoudsopgave

 

Wat is een Slingbox?
Wanneer gebruik je een Slingbox?
Voordelen Slingbox 500
Hoe werkt een Slingbox?
Wat zit er in de doos van de Slingbox 500?
Aansluitingen op de Slingbox 500
De Slingbox voor het eerst instellen
Slingbox in de praktijk op een laptop
SlingPlayer in het buitenland
SlingPlayer is de app voor tablets en smartphones
TV kijken op iPad en iPhone
SlingProjector en SlingSync
Slingbox Afstandsbediening
Conclusie
Slingbox Kopen

Speciale dank gaat uit aan IPTV-specialist voor het lenen van de Slingbox 500

 

 

 

Wat is een Slingbox?


tv kijken op internet slingbox logo

 

Met een Slingbox kun je overal ter wereld gratis tv kijken op internet, via een smartphone, laptop of tablet. De enige voorwaarde is dat je een internetverbinding hebt.

Een Slingbox biedt je de mogelijkheid om via een app je tv-kanalen van thuis te bedienen, alsof je gewoon thuis zit.

Hierdoor heb je volledige controle over al jouw betaalzenders waar je maandelijks al voor betaalt aan je internetprovider.

 

Wanneer gebruik je een Slingbox?


 

Indien je op vakantie gaat of voor enige tijd in het buitenland moet verblijven, dan wil je wel graag alle Nederlandse zenders ontvangen.

Dat lukt meestal niet, omdat door content-rechten je die zenders niet in het buitenland mag zien of omdat je specifieke (live) betaalzenders hebt die sowieso niet in het buitenland te ontvangen zijn. 

Een andere situatie is als je niet op tijd thuis kan zijn voor live voetbal, je nu de mogelijkheid hebt om tóch on-the-go de wedstrijd te zien. Geen gedoe meer dus met (illegale) kwaliteitsarme zenders zoeken op internet.

Ook kun je snel een programma of serie opnemen via de Slingbox, zodat je deze later terug kan zien. Of juist een reeds opgenomen opname via de Slingbox bekijken, waar je ook bent.

Kortom: je kijkt overal gratis tv alsof je thuis zit!

 

Voordelen Slingbox 500


 

De Slingbox 500 heeft grote voordelen, zoals:

 • Overal gratis tv kijken via internet, op jouw tablet, laptop of smartphone met een app
 • Eenmalige investering, dus nooit meer kosten achteraf
 • HD-beeld streamen naar je device
 • Kanalen wisselen op afstand, alsof je thuis zit
 • Series en films opnemen en bekijken van afstand
 • Foto’s synchroniseren op afstand, dus je eigen cloud
 • Werkt op Windows, Mac, Android, iPhone/iPad, Blackberry en Windows Phone

 

Hoe werkt een Slingbox


 

Een Slingbox werkt als een apparaat tussen je tv-ontvanger thuis en je modem die verbonden is met het internet. Vervolgens log je in op je Slingbox via een app op je laptop, tablet of smartphone. Schematisch ziet dat er zo uit:

 

tv kijken op internet slingbox 500 werking met modem internet en apps

Hoe sneller je internetverbinding thuis is (de uploadsnelheid / versturen van data), des te mooier de beeldkwaliteit is die je ontvangt in je app.

Het is dan te adviseren om ook een redelijk snelle verbinding te hebben waar jij op dat moment bent, zodat de kwaliteit op z’n mooist is.

In je app kun je vervolgens op afstand je tv aanzetten en van kanaal wisselen.

Zodra je verbonden bent via je app, test de Slingbox eerst de kwaliteit van je internetverbinding. Je ziet daarom in het begin nog blokjes en onscherpte, maar al (erg) snel wordt de kwaliteit beter, tot een constante kwaliteit die jouw internetverbinding op dat moment aan kan.

 

Wat zit er in de doos van de Slingbox 500?


 

slingbox 500 box

De Slingbox 500 wordt geleverd in een stevige doos, zodat de inhoud goed beschermd blijft en het geheel een degelijke uitstraling mee geeft. De zijkant van de doos geeft aan welke onderdelen je kunt verwachten in de doos, namelijk:  tv kijken op internet slingbox 500 zijkant doos

 • De Slingbox 500
 • Snel-starten gids
 • Composiet Video kabel
 • Component Video kabel
 • HDMI kabel
 • Stereo audio kabel
 • Ethernet kabel
 • Voedingsadapter
 • Een afstandsbediening voor Slingbox 500 (met batterijen)
 • Infra-rood oog

 

 

 

 

 

In de doos zelf tref je bovenstaande inhoud dan als volgt aan:

slingbox inhoud doos

 

De Slingbox 500 is gemaakt in een vorm die hoogst opmerkelijk genoemd mag worden. Hij valt op, maar is erg onhandig in een tv-kast te plaatsen bij de vaak kleinere tv-ontvangers.

 

tv kijken op internet slingbox 500 met motorola

 

Aansluitingen op Slingbox 500


 

Aan de achterkant van de Slingbox zitten allerlei aansluitingen, zodat je verschillende typen tv-ontvangers kunt aansluiten. Zo vind je composiet (rood-wit-geel), component (groen-blauw-rood) en HDMI.

Ook is een USB-aansluiting aanwezig, waar je een USB-stick of externe harde schijf aan kunt koppelen. Hiermee kun je video’s en muziek afspelen op je tv thuis via ‘SlingProjector’ en ook gebruik maken van ‘SlingSync’ waarbij je foto’s en video’s kunt synchroniseren van afstand op je Slingbox. Zo heb je dus je eigen ‘cloud‘-oplossing. Maar daar later meer over. tv kijken op internet slingbox 500 infarood oog

Verder tref je ook een poortje voor een infra-rood oogje aan.

Deze is gemaakt in de vorm van een piramide en moet je richten op de tv-ontvanger.

Het bereik is dik in orde, je hoeft de piramide namelijk niet recht voor de tv-ontvanger te plaatsen.

Tot slot kun je via Ethernet (met een netwerkkabel) een fysieke verbinding maken met je router/modem of draadloos via WiFi.

Vooral dat laatste is superhandig, omdat je dan geen kabels hoeft te trekken van Slingbox naar de modem. Die staat vaak toch op een andere plek, zoals in de meterkast. In mijn test-opstelling heb ik WiFi gebruikt en dit werkte probleemloos, zonder kwaliteitsverlies.

 

tv kijken op internet slingbox 500 achterkant aansluitingen

Belangrijk om te vermelden is dat de Slingbox 500 in theorie Full-HD (1080p) beeld kan streamen naar je apps. In de praktijk werkt dit niet op tv-ontvangers in Nederland, omdat het digitale signaal uit je tv-ontvanger beveiligd is, zodat de uitzending niet opgenomen kan worden op een ander apparaat dan de tv-ontvanger zelf.

Deze beveiliging heet HDCP en dat zorgt er dan ook voor dat een tv-ontvanger aansluiten op HDMI resulteert in zwart beeld in je apps. De enige oplossing om HD-beeld (1080i) te kunnen versturen is via Component. Geluid verloopt dan via Composiet (rood-wit). 

Dit is dus geen beperking van de Slingbox, maar iets dat vanuit de content-aanbieders wordt opgelegd in de tv-ontvangers.

 

De Slingbox voor het eerst instellen


 

Nadat je de Slingbox fysiek hebt verbonden aan je tv-ontvanger en je modem, is het tijd om de Slingbox 500 in te stellen. Hiervoor gebruik je (eenmalig) een computer (Windows/Mac), door middel van een browser.

Deze computer moet in hetzelfde interne netwerk verbonden zijn als de Slingbox, omdat het installatie-programma anders de Slingbox niet kan vinden.

Via dit programma stel je in welke tv-ontvanger je hebt voor je afstandsbediening in de apps, wat jouw land is en de vindbaarheid van de Slingbox voor je apps.

 

tv kijken op internet slingbox 500 installatie

Standaard bevat dit installatie-programma een grote hoeveelheid tv-ontvangers die wereldwijd verkrijgbaar zijn. Maar het is een utopie om te denken dat alle ontvangers te installeren zijn via dit programma. In mijn geval stond de tv-ontvanger er niet tussen.

Dit installatie-programma biedt de mogelijkheid om een zogenaamd ‘bin‘-bestand in de Slingbox te laden vanaf je computer. Dit bin-bestand bevat alle instructies uit de afstandsbediening die hoort bij jouw tv-ontvanger.

Allereerst heb ik telefonisch contact gezocht met de Helpdesk van Slingbox om mij hierbij te helpen. Een vriendelijke Engelstalige man legde mij uit dat er een forum is waar hulp geboden wordt bij het verkrijgen en installeren van dit soort bestanden.

Hij legde mij verder uit dat er geen Nederlandstalige helpdesk meer is, vanwege het lage aantal calls in het verleden. Hij beloofde verder een ‘ticket’ aan te maken om deze case aan te melden. Ik heb er nooit meer wat van gehoord.

 

tv kijken op internet slingbox 500 review bin bestand laden

 

Na wat zoekwerk kom ik uit op het JP1-forum, waar officieus hulp wordt geboden door enthousiastelingen die verstand hebben van het creëren van dit soort bin-bestanden. Het is namelijk een specialistisch klusje, waar je specifieke kennis en hardware voor nodig hebt.

Al gauw kom ik in contact met zo’n specialist, Alan Richey genaamd. Hij blinkt werkelijk uit in zijn support voor de Motorola 1853 en 1963 op het Slingbox-forum en geeft later in een mailwisseling aan dat hij deze support levert, omdat ook hem opgevallen is dat Slingmedia (het moederbedrijf achter de Slingbox) geen geweldige support levert bij het verkrijgen van nieuwe afstandsbediening-bestanden.

Hij adviseert deze bestanden overigens vanaf een Windows-computer te installeren, omdat er een bug schijnt te zijn met een Mac, waardoor je het in 1 keer goed moet installeren.

Op het JP1-forum daarentegen tref je al veel bin-bestanden aan die de huidige tv-ontvangers ondersteunen. Het forum van SlingMedia zelf bevat op zich duidelijke uitleg en eigen video’s over allerhande zaken.

Na flink wat uren besteed te hebben, is het uiteindelijk gelukt om het juiste bin-bestand in de Slingbox 500 te krijgen.

 

Slingbox in de praktijk op een laptop


 

Je kunt SlingPlayer, zo heet de app namelijk, bereiken in een willekeurige browser via ‘Watch Slingbox‘ op een computer. Geregeld zijn er updates voor deze gratis app, die je dan eerst moet installeren voor je verder kunt. 

Zoals je in onderstaande screenshot kunt zien, heb je een afstandsbediening die je met je muis kunt bedienen.

Verder heb je via het tandwieltje enkele instellingsmogelijkheden, zoals de beeldverhoudingen en de beeldkwaliteit (hoe hoger de kwaliteit, des te sneller beide interverbindingen moeten zijn).

Mijn advies is dat laatste op ‘Auto‘ te laten staan, zodat de Slingbox zelf automatisch detecteert wat de beste kwaliteit is voor jouw internetverbinding.

 

tv kijken op internet slingplayer laptop mac

 

In mijn test-opstelling heb ik een 100/100 mbit glasvezelverbinding gebruikt en een 15/1,5 mbit adsl-verbinding.

Met de glasvezelverbinding haalde ik het maximum uit de Slingbox qua beeldkwaliteit. Scherp beeld en geluid via een variabele uploadsnelheid van rond de 11 mbit voor HD-kwaliteit en 5 mbit voor SD.

Met de adsl-verbinding daarentegen is de uploadsnelheid het probleem. HD-beeld kun je vergeten op 1.5 mbit uploadsnelheid.

Desondanks bezit de Slingbox goede software om uit die magere lijn, toch een heel acceptabele beeldkwaliteit te persen. 

Op een laptop is in beide gevallen de kwaliteit goed. Hoe groter je beeldscherm, des te sneller je kwaliteitsverlies opmerkt. Als je dan ook nog volledig scherm gebruikt, is het afhankelijk van eerder genoemde factoren of je prima beeldkwaliteit hebt of toch wat minder scherp.  

 

tv kijken op internet met slingbox 500 fullscreen voorbeeld
Volledig scherm op een 27″ iMac
(verkleind van 2560 x 1440)

 

Hierboven zie je een screenshot van de kwaliteit op een groot scherm, met een hoge resolutie.

 

tv kijken op internet met slingbox 500 klein screen
Op een minder snelle internetverbinding is het advies niet volledig scherm te gebruiken.
Het beeld is hierdoor scherper.

 

In bovenstaand plaatje is de app op de laptop niet volledig scherm. Hierdoor worden uiteraard de details scherper, maar is het scherm kleiner. Dit is zeer geschikt wanneer je internetverbinding niet te snel is, zodat het kwaliteitsverlies minder zichtbaar is.

 

SlingPlayer in het buitenland


slingbox buitenland tv kijken via internet

Zoals eerder aangegeven, kun je overal ter wereld gebruik maken van de Slingbox.

Tijdens mijn bezoek aan Egypte heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van de Slingbox op mijn iPad en laptop.

De adsl-verbinding aldaar was een schamele 1 mbit, zodat ik op het ergste voorbereid was.

Tot mijn verwondering was zowel op de iPad en laptop de kwaliteit acceptabel genoeg om de uitzending prima te kunnen volgen.

Af en toe was er sprake van bufferen zodat de verbinding stokte, maar dat resulteerde niet in het verliezen van delen van de uitzending.

Een iets snellere verbinding lost dat bufferen op, want na de upgrade naar een 2 mbit-verbinding was dit probleem verholpen en werd de kwaliteit al gauw nóg beter.

 

SlingPlayer is de app voor smartphones en tablets


  SlingPlayer ios android voor slingbox

De app waarmee je op tablets en smartphones vanaf je Slingbox kijkt, wordt SlingPlayer genoemd. SlingPlayer is er voor iOS:

Daarnaast is SlingPlayer er voor 

De support voor Blackberry apparaten is gestopt, maar je kunt een oude SlingPlayer versie downloaden voor Blackberry.

Voor Windows Phone kun je terecht bij deze link voor SlingPlayer voor Windows Phone.

Bedenk vooraf goed voor welk apparaat je SlingPlayer aanschaft, aangezien de aanschaf dan alleen geldt voor dat besturingssysteem.

In het geval van Android en iOS is er best wat voor te zeggen, maar wat onaangenaam is dat je voor een iPad en iPhone twee aparte licenties moet aanschaffen. Dat had gewoon een universele aanschaf moeten zijn.

Gelukkig zijn er wel geregeld updates beschikbaar.

 

TV kijken op iPad en iPhone


slingplayer iphone startscherm

Op mijn iPad mini 3G en iPhone 5 heb ik SlingPlayer de afgelopen weken getest. Zowel op WiFi als op 3G en dus mobiel internet. 

Het is heerlijk om in de trein of in een wachtkamer met de koptelefoon even tv te kijken.

De beeldkwaliteit op 3G is iets minder, omdat je te maken hebt met drukte op het netwerk en een wat langzamere verbinding.

Desondanks is de kwaliteit meestal goed genoeg. Valt het bereik terug, dan merk je dit direct in de beeldkwaliteit. Je krijgt blokjes en de SlingPlayer probeert een betere kwaliteit te bereiken, door constant de verbindingssnelheid te testen.

Herstelt die zich, dan merk je dit ook weer in scherper beeld èn geluid. Je kunt in de SlingPlayer ook zien op wat voor snelheid er op dat moment verbinding is.

Bij een voetbalwedstrijd op het kleine scherm van de iPhone is de bal redelijk lastig te volgen. Overige uitzendingen met grotere objecten zijn prima.

slingplayer gestart met optiesDe software is helder opgezet, waarbij je initieel op ‘Verbinding‘ klikt. Na de succesvolle connectie met de Slingbox thuis, krijg je het beeld te zien met een aantal snelkoppelingen. 

Zo krijg je bijvoorbeeld snel toegang tot de tv-gids, je opnames, de afstandsbediening en de opties.

Via de afstandsbediening in de SlingPlayer, kun je alle opties die op de echte afstandsbediening aanwezig zijn ook gebruiken.

In de praktijk duurt het versturen van een opdracht naar de Slingbox thuis enkele seconden, waarna je handeling zichtbaar wordt. Voor het wijzigen van een kanaal dat je al kent is dat acceptabel.

Wanneer je echter in de tv-gids van kanalen wilt wijzigen, zul je voor elke keer dat je het pijltje indrukt een paar seconden moeten wachten. Dat is vervelend. 

Mijn oplossing daarvoor is om mijn meestgebruikte kanalen op te slaan als ‘Favorieten‘, zodat ik snel het juiste kanaal kan bezichtigen. 

 

Klik op onderstaande foto’s voor grotere versies

 

SlingProjector en SlingSync


 

De Slingbox 500 biedt een aantal extra’s in de vorm van SlingProjector en SlingSync. Achterop de Slingbox 500 zit een USB-poort, waar je een USB-stick of externe harde schijf aan kunt koppelen. Op deze media kun je films, foto’s en muziek plaatsen.

slingbox 500 usb poort

 

SlingProjector


 

Met SlingProjector kun je alle media in theorie vervolgens via de Slingbox 500 op je tv afspelen. Je gebruikt hiervoor de SlingPlayer app of de meegeleverde fysieke Slingbox afstandsbediening.

In de praktijk blijkt dit meer een gimmick dan iets dat goed werkt. MKV-bestanden zijn problematisch, het geluid loopt niet synchroon met de video en ondertitels vindt de Slingbox blijkbaar niet fijn, want die worden niet afgespeeld. 

Ook complexere geluidsformaten zoals DTS worden niet herkend; sterker nog: het bestand wordt niet afgespeeld. Foto’s zijn gelukkig geen probleem.

De Slingbox is een apparaat om overal content af te spelen. Het bevreemdt mij dan ook dat gegevens op je harde schijf -niet- via SlingPlayer af te spelen zijn.

Zeker met SlingSync, waarbij je media opslaat, zou je gewoon toegang moeten krijgen tot die content. 

Erg vreemd dus en dat maakt SlingProjector in mijn ogen een toepassing die nagenoeg onbruikbaar is. 

 

SlingSync


 

De Slingbox 500 herbergt een heuse ‘cloud’-oplossing. Vanaf je iPhone (Android en iPad worden thans niet ondersteund) kun je foto’s en video’s synchroniseren naar je Slingbox thuis.

Dit kan ook automatisch gebeuren. Is het een nuttige toepassing? Niet echt, zeker omdat je na het opslaan ze niet meer kunt benaderen vanuit de SlingPlayer app. Dat kan alleen thuis op je tv.

 

Slingbox Afstandsbediening


slingbox 500 afstandsbediening De bijgeleverde afstandsbediening is klein en voelt degelijk aan. De knopjes zijn redelijk zacht en dat is wel zo prettig. Gelukkig zijn er AAA-batterijen meegeleverd. 

Met deze afstandsbediening kun je een aantal zaken:

 • de Slingbox 500 instellen en bedienen
 • content vanaf de USB-poort afspelen
 • de input wisselen op de verschillende aansluitingen

Via deze afstandsbediening stel je zaken als WiFi in, indexeer en speel je de inhoud van de harde schijf af die verbonden is aan de USB-poort.

Heb je twee ontvangers, bijvoorbeeld 1 aangesloten op de Composiet-ingang en de andere op de Component-ingang, dan kun je ook schakelen tussen deze twee.

Dit is overigens ook mogelijk in SlingPlayer.

Verder kun je de content benaderen die je opgeslagen hebt met SlingSync. 

In de praktijk is het handiger om deze afstandsbediening te gebruiken, maar theoretisch gezien zouden ze dit softwarematig ook kunnen oplossen in de SlingPlayer app. Dat zou het bedrag meer rechtvaardigen wat je kwijt bent voor SlingPlayer.

 

 Conclusie


Met de Slingbox 500 kun je tv kijken via het internet in binnen- en buitenland.  

Er is brede ondersteuning om allerlei smartphones, laptops en tablets te voorzien van tv ‘on-the-go’.

Dankzij goede software is de Slingbox 500 in staat om zelfs op trage verbindingen een acceptabele beeldkwaliteit af te leveren. 

De installatie kàn enige ergernis opwekken om de juiste afstandsbediening te vinden voor jouw tv-ontvanger, maar gelukkig is er goede hulp te vinden online.

De apps zijn vrij prijzig, maar zijn overzichtelijk, functioneren goed en krijgen nog steeds geregelde updates. Kijk je op een laptop, dan is de app gratis.

HDMI heeft nu geen meerwaarde, omdat het signaal uit tv-ontvangers digitaal beveiligd is. Gebruik je een ander apparaat dat geen digitale beveiliging heeft, dan biedt HDMI wèl meerwaarde. Wil je HD kijken op afstand, dan gebruik je Component.

SlingSync en SlingProjector zijn geinige toevoegingen, maar hebben momenteel een hoog gimmick-gehalte, waarbij SlingProjector verder ontwikkeld moet worden wil het ècht een nuttige feature zijn.

Is de Slingbox 500 dan overall gezien een goede aanschaf?

Als je gebruik wil maken van SlingSync, SlingProjector en de fysieke afstandsbediening, samen met de HDMI-uitgang voor Full-HD, dan heb je met de snelste Slingbox op de markt een goede koop.

Gebruik je het puur voor het tv kijken via internet met de Slingbox, dan is misschien de Slingbox 350 een betere aanschaf. 

 

Oordeel: Goed

 

VoordelenNadelen
Overal tv kijken via internetSlingProjector en SlingSync zijn nog niet nuttig
Goede kwaliteit apps beschikbaarInstallatie kan een uitdaging zijn
Goede beeldkwaliteit op trage verbindingen
Bijna alle smartphones, tablets en computers ondersteund

 

In samenwerking met IPTV-specialist biedt Gadget Goeroe een couponcode ‘GadgetGoeroe’ aan voor de aanschaf van de Slingbox 500. Hierdoor is de verzending gratis!

 Slingbox Kopen


 

IPTV-specialistSlingbox 500Kopen met gratis verzendinggebruik couponcode ‘GadgetGoeroe’

 


like of deel dit artikel gadgetgoeroe


 

14 REACTIES

 1. de HDMI aansluiting hoeft helemaal geen struikelblok te zijn.bepaalde specifieke HDMI splitters “kunnen” de HDCP encryptie strippen en dan is het signaal gewoon “vrij” en kan je wel met HDMI aansluiten.even op internet googelen en je komt er wel op uit ,zolang je het signaal niet gaat “delen” met vele anderen is daar niets verkeerd mee.HDCP is geen wet,enkel een encryptietool.

 2. en ask die sling apparaat mee zou neme na turkieland heb daar gewoon internet aansluiting zeg ma werkt die dan ok of moe die apparaat eg hier in nl blijve ?

 3. ik heb un dreambox 500 ask die mee zou neme na turkie kenk dan ook na nl zenders kijke of nie ? moek dan zeker zown vliegende skotel hebbe en ast regent dan ist pats boem afgelope geen beeld off wa is ut beste om zonder skotel antenne of in die richting nl tv te kenne kijke in turkieland

 4. dus ik zou dan eik in turkieland nie zelf kenne zappe na welke zen der ik zou wille kijke da moe degene doen die hier zeg ma in nl zit of heb ik ut nou weer mis

 5. nou gezien me naam wete jullie dak unne turk ben pfff de is zow veel vetelt ma snap der nog de balle nie van ma de wor nie over de prijs vetelt wa ut kost teminste ik zag dat niet ast wel zow is excuus en ten 2 de waar of bij wie moe je specifiek un abbonement hebbe om die sling gedoe zalk ma zegge bijvoorbeeld in turkije te kenne kijke

 6. Mocht de persoon in Nederland waar ik mijn slingbox heb aangesloten zelf TV kijken, en ik wil op dat moment in het buitenland ook een programma zien, maar op een ander net, is dat mogelijk? Of moeten we beiden naar hetzelfde kanaal kijken? Dank!

 7. zou graag willen weten wat het verschil is tussen de slingbox pro-hd en de slingbox 500.Het gaat mij met name om nederlandse tv te kijken in het buitenland via mijn laptop met windows 8.Als ikhet goed begrijpis de slingbox pro hd ook niet compatible met windows 8 of ondertussen wel compatible?

 8. Heel duidelijk artikel over een super apparaat. Ik reis veel voor mijn werk naar het buitenland en kan zo gewoon alle Nederlandse zenders zien waar ik ook ben. Begrijp niet dat de Sling box niet veel populairder is want het is echt een uitkomst als je veel onderweg bent of met vakantie gaat. Bedankt voor je heldere uitleg over de installatie.

   • Goedenavond Roeland,
    Met veel interesse het uitgebreide artikel over de Slingbox en de reacties hierop gelezen. Nu vraag ik mij af of het naast het aangegeven gebruik ook mogelijk is om in het buitenland (Zuid Spanje) te gebruiken middels een SMART TV waarop je toch ook de app zou kunnen installeren?
    Ben benieuwd, vast dank voor de reactie. mvrgroet Willem

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere Artikelen

ios 7 beta 5 download

iOS 7 beta 5 download en installeren met 8 min video

iOS 7 beta 5 download en installeren is -nú- mogelijk met behulp van dit artikel. Wil je zonder developer-account kennis maken met iOS 7 en twijfel...
Het is een heleboel mensen een doorn in het oog: géén WhatsApp op iPad. Maar dat is veranderd, want WhatsApp op iPad is nu wèl...
Heel veel mensen hebben in hun leven Windows gebruikt, de (grote) concurrent van besturingssysteem OS X dat draait op alle Mac laptops en computers. Een...
Tegenwoordig vind je bijna overal WiFi. Als je thuis bent heb je een grote kans dat je superveel WiFi-routers aantreft als je met je laptop of...
In Safari zit een optie om automatisch veilige bestanden te openen nadat je deze gedownload hebt. Kan best handig zijn, maar soms is het...
Op je iPhone Spotlight nieuws suggesties uitschakelen is heel simpel, zoals ik je laat zien in deze heldere videohandleiding. Wat zijn de Spotlight nieuws suggesties? Als...

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer info

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de best mogelijke surfervaring te bieden. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder, dan ga je akkoord met deze instellingen.

Gadgetgoeroe.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën ("cookies") onder andere om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Denk aan Google Adsense, zodat er op maat gemaakte advertenties weergegeven worden. Ook maak ik gebruik van Google Analytics, waarmee ik inzicht krijg in welk type bezoekers mijn website bezoeken, zodat ik mijn artikelen en website hier beter op kan afstemmen.

Cookies van deze site en van derden kunnen worden gebruikt om artikelen aan te bevelen op Gadgetgoeroe.nl die aansluiten op jouw interesses of het artikel dat je leest. Daarnaast kan je door middel van deze cookies ook reageren via Disqus.

Tot slot kunnen cookies van derde partijen het mogelijk maken dat je artikelen kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Zo, en nu veel plezier op de website!

Sluiten