Video Review Samsung Galaxy S4 Mini Duos

3052
Video Review Samsung Galaxy S4 Mini Duos

Video Review Samsung Galaxy S4 Mini Duos

In deze Video Review blik ik terug op mijn ervaringen met de Samsung Galaxy S4 Mini Duos, de eerste dual sim smartphone die ik uitgeprobeerd heb.

De volledige Review van de Samsung Galaxy S4 Mini Duos vind je hier op Gadget Goeroe.

 


 

 


 

De volledige transcript van de Video review

 

Behuizing

De S4 Mini Duos is een licht plastic toestel van 107 gram. Mede hierdoor ligt hij lekker in de hand, naast de afgeronde hoeken. De iPhone 5 is iets dunner, maar met 1,5 mm scheelt het niet veel. Premium voelt het toestel door al het plastic overigens niet.

Aan de onderkant vind je een micro-usb aansluiting, waarmee je kunt opladen. Daarnaast sluit je ‘m hiermee aan op een computer. Verder bevindt er zich 1 microfoon aan de onderkant.

 

Aan de rechterkant vind je een powerknop, wat ik een goede plek vindt omdat mijn duim zich daar bevindt als rechtshandige. Je ziet iets erboven ook een uitsparing waarmee je het achter klepje los kan pulken. Dat gaat redelijk makkelijk.

 

Bovenop de S4 Mini duos vind je een infra-rood oogje en een 3.5mm jack ingang, waarop de meeste koptelefoons passen. Met een juiste app tover je deze telefoon in een afstandsbediening door de infaroodoog.

 

Tot slot vind je aan de linkerkant de volumeknoppen.

 

Speaker en sensoren

 

Aan de voorkant vind je enkele sensoren en een 1.9 megapixelcamera. Een van de sensoren houdt bij of je naar je scherm staart, zodat ie niet in slaapstand gaat. Onderaan vind je de home-knop die degelijk gebouwd is.

 

Linksachter op deze telefoon vind je een speaker. Het geluid is in rustige omgevingen op zich prima, maar echt bedoeld voor spraak. Het geluid is namelijk te schel voor muziek.

 

 Daarnaast had ik liever stereo-speakers aan de voorkant gehad ivm spelletjes en hands-free bellen.

 

Het geluid uit de speaker waarmee je belt is echter dik in orde.

 

Batterij, Micro-SD en Simkaarten

 

Wil je bij deze telefoon de batterij vervangen, dan zul je het achterklepje moeten loshalen. Dit is van een glimmend en glad materiaal, dus hij glipt gemakkelijker uit je handen.

 

De batterij heeft een capaciteit van 1900 mah. In de praktijk haal ik met redelijk wat gebruik zoals whatsapp, facebook, bellen en surfen net niet het einde van de dag. Voor een toestel die met beide simkaarten verbonden is aan het mobiele netwerk, ben ik positief verrast.

 

Wat je verder aantreft is 1 LED-flitser voor de camera, de tweede ingang voor een simkaart en de 8 megapixel full hd camera.

 

Verwijder je de batterij, dan zie je de ingang voor de eerste simkaart en voor een micro-sd kaart die tot 64 GB aan kan. Het was handiger geweest als je de SD-kaart aan de zijkant had invoeren. Beide simkaart-sloten zijn van het micro-sd-formaat.

 

Snelheid

 

In dit toestel vind je een 1.7 dual-core Snapdragon 400 processor en 1.5 GB intern werkgeheugen. De processor is niet de snelste op de markt, maar voldoet zeker voor alledaags gebruik zoals surfen, whatsapp en facebook. Zware games zijn echter net wat teveel van het goede.

 

Wat is Dual Sim?

 

Uiteindelijk is een van de belangrijkste features de dual sim. Dit is handig om bijv. een prive en zakelijk nummer gescheiden te houden. Om een buitenlandse simkaart naast je prive-nummer erbij te plaatsen. Of om 1 simkaart te hebben met heel lage beltarieven en de andere om goedkoop te internetten.

 

In de praktijk heb je een aantal instellingsmogelijkheden, zoals beide simkaarten tegelijk actief houden. Dit is een pluspunt tov veel andere dual sim telefoons. Je kunt daarnaast elke simkaart een naam geven en een apart icoontje, zodat het makkelijk is ze te herkennen. De mogelijkheid om elk contact toe te wijzen aan een vooraf ingestelde simkaart heb ik niet kunnen ontdekken, want dit zou super handig zijn.

 

Een nadeel is wel dat je met enkel 1 simkaart gebruik kunt maken van 3G. De anders gebruikt dan 2G.

 

Ik zal nu laten zien hoe de dual-sim telefonie in de praktijk werkt.

 

Dual Sim in de praktijk

 

Zoals eerder gemeld is deze telefoon op beide nummers tegelijk bereikbaar. Dat werkt ook wanneer je in gesprek bent met 1 nummer. Je hoort bij een binnenkomend gesprek op het andere nummer een toontje door je huidige gesprek.

 

Je hebt dan de mogelijkheid op te nemen, wat ervoor zorgt dat het eerste gesprek in de wacht-stand terecht komt. Uiteraard kan je ook het eerste gesprek ophangen en dan het binnenkomende gesprek opnemen.

 

Doe je dit niet, dan kun je tussen beide gesprekken steeds wisselen. Helaas kun je niet beide gesprekken tot 1 gesprek samenvoegen.

 

Anderzijds kun je tijdens het voeren van een gesprek zelf ook een nieuw gesprek beginnen via het andere nummer.

 

Scherm en Krastest

 

Deze telefoon heeft een 4.3″ scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels, door Samsung QHD genoemd. In de praktijk zie je de pixels wel zitten, al moet je dan wat dichter naar het scherm staren. Met 256 pixels per inch is dit niet direct een hoogvlieger en dat had ik graag anders gezien, ook al is het een Mini-uitvoering.
Zoals gewend van Samsung zijn de kleuren aan de verzadig de kant, maar veel mensen vinden dit juist fijn. De kijkhoek is prima. Over het algemeen is het scherm in orde, al zie ik in de toekomst graag een full-hd scherm met een hoger aantal pixels per inch.
Op dit scherm zit gelukkig het krasvaste Gorilla Glass. Dit zorgt ervoor dat de meeste krassen kunnen worden voorkomen, zoals sleutels die in je broekzak zitten. En zoals je ziet werkt dat goed.

 

Camera

 

De S4 Mini Duos heeft een 8 mp full-hd camera met led-flitser. Veel smartphones in deze klasse hebben geen Led-flits, dus dat is een pluspunt. Aan de voorkant is dus een 1.9 mp hd-ready camera aanwezig.

 

De ervaring die Samsung in de loop der jaren heeft opgedaan in hun camera’s zie je terug in de software. Er zijn heel veel instellingsmogelijkheden, bijna alles wat je ook in de duurdere S4 tegenkomt. Er zijn een aantal vooraf ingestelde situaties te kiezen die geoptimaliseerd zijn, bijvoorbeeld om een portret te nemen. In de praktijk komen er heel behoorlijke foto’s en video’s uit.

 

Conclusie

 

Waar in het verleden Dual Sim telefoons niet voldeden op gebied van bruikbaarheid en batterijduur, toont deze Galaxy S4 Mini Duos aan dat die tijd achter ons ligt.

Het toestel is afgeleid van zijn dure broer de Galaxy S4, maar ontbeert toch redelijk wat features om als ‘mini’ S4 bestempeld te worden. Enkele concessies vind ik te ver gaan, zoals het gebruik van het lage aantal pixels van het scherm.

In algehele zin presteert dit toestel voor de alledaagse zaken heel behoorlijk. De aanwezigheid van Dual Sim zal een groep mensen zeker aanspreken. Het heeft ertoe geleid dat ik verlost was van het lopen met twee toestellen en toch bereikbaar was op beide telefoonnummers.

Dit is een smartphone die een grote groep gebruikers meer dan tevreden zal stellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.