Wat betekenen de Whatsapp vinkjes?

10498
whatsapp vinkjes server afgeleverd

whatsapp vinkjes server afgeleverd

Heb je ook wel eens onenigheid gehad, omdat jij beweerde iemand’s bericht ├Ęcht niet gelezen te hebben op Whatsapp? Man, man… hele ruzies en diepe relationele crises heb ik gehad. En je doet je best om diegene te overtuigen dat de Whatsapp vinkjes niet per se betekenen dat je het gelezen hebt! Maar dat maakt het alleen maar erger, want je liegt…

Anyway! Ik ontrafel het geheim achter de Whatsapp vinkjes zodat jij voortaan met een gerust hart naar dit artikel kunt verwijzen. Ha!

Het mysterie van de Whatsapp vinkjes

whatsapp vinkjes server afgeleverd Goed, je stuurt een berichtje naar iemand toe. Wat er gebeurt is dat je bericht via het internet verstuurd wordt naar de Whatsapp-servers. Als jouw berichtje goed aangekomen is bij de server, zie je een vinkje. Zie het plaatje hierboven.

whatsapp vinkjes succesvol ontvangen

De volgende stap is dat de server gaat proberen jouw bericht te versturen naar de telefoon van de ontvanger ofwel degene naar wie jij een berichtje stuurde. Als het bericht succesvol is ontvangen door de telefoon, dan krijg jij als verzender 2 vinkjes te zien.

Maar… nu komt het.

Mocht het bericht niet succesvol afgeleverd worden bij die andere persoon, dan blijf jij maar 1 vinkje zien. Oorzaken?

  1. Telefoon van ontvanger staat uit, of de batterij is leeg
  2. Telefoon heeft geen bereik
  3. Whatsapp-versie is verlopen en er moet betaald worden door diegene
  4. De ontvanger heeft jou geblokkeerd
  5. De ontvanger bevindt zich in het buitenland, maar dat lijkt op punt 2.
  6. Deze is wel belangrijk voor iPhone-gebruikers: er kan in het toegangsscherm al gezien worden wat iemand verstuurd heeft. Maar omdat diegene Whatsapp nog niet geopend heeft, worden de 2 vinkjes niet getoond. Overigens worden bij mij gewoon netjes 2 vinkjes getoond omdat het bericht afgeleverd is.

2 vinkjes is niet dat het bericht gelezen is! Enkel dat het ontvangen is op

de ontvanger z’n telefoon.

Okay, ik hoop dat het mysterie hiermee ontrafeld is en dat je veel vreedzame conversaties zult hebben :) Like en deel het artikel als je het nuttig vond, thanks!