Wat betekenen de Whatsapp vinkjes?

9978
whatsapp vinkjes server afgeleverd

whatsapp vinkjes server afgeleverd

Heb je ook wel eens onenigheid gehad, omdat jij beweerde iemand’s bericht ├Ęcht niet gelezen te hebben op Whatsapp? Man, man… hele ruzies en diepe relationele crises heb ik gehad. En je doet je best om diegene te overtuigen dat de Whatsapp vinkjes niet per se betekenen dat je het gelezen hebt! Maar dat maakt het alleen maar erger, want je liegt…

Anyway! Ik ontrafel het geheim achter de Whatsapp vinkjes zodat jij voortaan met een gerust hart naar dit artikel kunt verwijzen. Ha!

Het mysterie van de Whatsapp vinkjes

whatsapp vinkjes server afgeleverd Goed, je stuurt een berichtje naar iemand toe. Wat er gebeurt is dat je bericht via het internet verstuurd wordt naar de Whatsapp-servers. Als jouw berichtje goed aangekomen is bij de server, zie je een vinkje. Zie het plaatje hierboven.

whatsapp vinkjes succesvol ontvangen

De volgende stap is dat de server gaat proberen jouw bericht te versturen naar de telefoon van de ontvanger ofwel degene naar wie jij een berichtje stuurde. Als het bericht succesvol is ontvangen door de telefoon, dan krijg jij als verzender 2 vinkjes te zien.

Maar… nu komt het.

Mocht het bericht niet succesvol afgeleverd worden bij die andere persoon, dan blijf jij maar 1 vinkje zien. Oorzaken?

 1. Telefoon van ontvanger staat uit, of de batterij is leeg
 2. Telefoon heeft geen bereik
 3. Whatsapp-versie is verlopen en er moet betaald worden door diegene
 4. De ontvanger heeft jou geblokkeerd
 5. De ontvanger bevindt zich in het buitenland, maar dat lijkt op punt 2.
 6. Deze is wel belangrijk voor iPhone-gebruikers: er kan in het toegangsscherm al gezien worden wat iemand verstuurd heeft. Maar omdat diegene Whatsapp nog niet geopend heeft, worden de 2 vinkjes niet getoond. Overigens worden bij mij gewoon netjes 2 vinkjes getoond omdat het bericht afgeleverd is.

2 vinkjes is niet dat het bericht gelezen is! Enkel dat het ontvangen is op

de ontvanger z’n telefoon.

Okay, ik hoop dat het mysterie hiermee ontrafeld is en dat je veel vreedzame conversaties zult hebben :) Like en deel het artikel als je het nuttig vond, thanks!

 
DELEN
Al sinds z'n 5e geinteresseerd in alles wat met computertechnologie te maken heeft. Heeft 100-en computers gerepareerd en geassembleerd. Houdt er ook van om gadgets te tweaken en op de hoogte te blijven van alles wat speelt in de wereld van internet, technologie en gadgets.In het dagelijks leven is Roeland werkzaam als Product Manager. Naast zijn baan houdt hij zich ook bezig met DJ-en en sporten. Op Google+
 • Anna

  Hoi. Bedankt voor deze uitleg, maar ik heb nog een vraag:

  Ik probeer iemand te bellen maar die telefoon staat al dagen uit. Mijn whatsapp berichtjes worden wel ontvangen door die telefoon, dat wil zeggen: ik zie 2 vinkjes.
  Ik heb een iphone, de ander een Samsung.
  Kan het zijn dat je 2 vinkjes krijgt als de server het bericht wel door gestuurd heeft naar die telefoon, maar dat de mobiele telefoon uitstaat en daarvoor nog niet echt “ontvangen” heeft?
  Of zou in dit geval de telefoon om andere redenen naar voicemail gaan, dus dat de telefoon wel aanstaat, en worden de whatsapp berichten gewoon niet gelezen/beantwoord?

  • Hoi Anna,

   Bedankt.

   Het kan zijn dat die persoon via wifi wel verbonden is, maar niet met het telefonie-netwerk. De persoon is dan niet telefonisch bereikbaar, maar whatsapp wel. Misschien is de persoon in kwestie in het buitenland?

 • Diana

  hoi ik heb ook een vraagje: hoe kom je erachter of iemand je geblokkeerd heeft op zijn whatsapp? Krijg je dat op een of andere manier te zien

 • Miss078

  Hallo

  Ken geen berichten versturen naar groepschat verder doet alles het prima dus ook me internet heb van alles al geprobeerd het is sinds vanochtend heb een iphone 6 plus ong 2 maanden oud

  Gr

 • Mel

  Kan iemand (IPhone) berichten ontvangen (2 vinkjes) terwijl de telefoon uit staat. Berichten zijn verzonden met een Samsung toestel. Gr