iPad navigatie en TomTom gedemonstreerd

2590
ipad mini navigatie tomtom werkt

ipad navigatie tomtom werktVeel mensen vragen zich af of je met een iPad navigatie kunt gebruiken. Dat wil zeggen, een routeplanner die je real-time van punt A naar B brengt, oftewel  turn-by-turn. Van onze eigen bodem hebben we natuurlijk TomTom als bekend(st)e navigatie-leverancier.

Eerder al beloofde ik een filmpje te maken om aan te tonen dat TomTom op een iPad Mini werkt. Belofte maakt schuld en dus heb ik nu in mijn eerste video het bewijs geleverd dat het werkt.

 

iPad navigatie kort toegelicht

Voorwaarde om turn-by-turn navigatie op een iPad te kunnen gebruiken is dat je een iPad Mini Wifi+Cellular hebt. Deze heeft namelijk een speciale A-GPS chip aan boord, zodat er contact kan worden gezocht met de GPS-satellieten. Een normale iPad ontbeert die chip, waardoor het helaas niet mogelijk is om real-time  navigatie te gebruiken.

Ook voor de slimme mensen onder ons die hun iPhone gebruiken als ‘Persoonlijke Hotspot’ voor hun iPad werkt het helaas niet om die in te zetten als GPS-ontvanger. Enkel de mobiel internet gegevens worden om de zoveel seconde doorgegeven. Positiebepaling op basis van mobiel internet gegevens is onnauwkeurig, omdat hier gebruik wordt gemaakt van masten in plaats van een directe ‘fix’ met de vele GPS-satellieten.

 

Bekijk snel de video met blooper aan het eind :)

Deze video bekijk je het best op full-screen, dubbelklik daarom op de videolike of deel dit artikel gadgetgoeroe

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.